Αρχείο ημέρας 17 Μαΐου 2022

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΣΤ΄, Ε΄, Γ΄ ΚΑΙ Β΄ ΣΤΟ ΑΝΩ ΒΟΪΟ

Την Τετάρτη 11-5-2022 οργανώθηκε για τις τάξεις Στ΄, Ε΄, Γ΄και Β΄ περιήγηση με μορφωτικούς στόχους στο Άνω Βόιο, ύστερα από πρόταση του Δήμου Βοΐου για οργάνωση και υποστήριξη εκπαιδευτικών επισκέψεων.

Οι τάξεις Β΄ και Γ΄ επισκέφθηκαν τον Πυροσβεστικό Σταθμό Νεάπολης, όπου παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα και στη συνέχεια ξεκουράστηκαν στον όμορφο περίβολο της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου Ανθοχωρίου. Συνοδοί των παιδιών ήταν οι εκπαιδευτικοί κ. Κύρου και κ. Δούβλος.

Οι τάξεις Ε΄και Στ΄επισκέφθηκαν το σύγχρονο και μεγάλο τυπογραφείο του κ. Σεριστατίδη στη Νεάπολη, όπου ο ίδιος με πολλή προθυμία ξενάγησε τα παιδιά στο τμήμα δημιουργικού σχεδιασμού και κατόπιν εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο εκτύπωσης με τετραχρωμία. Οι μαθητές διαπίστωσαν στην πράξη πώς γίνονται οι εκτυπώσεις σε κουτιά (πχ πίτσας) και σε αφίσες. Κατανόησαν και τους λόγους που η επιχείρηση φέρει τον τίτλο «Γραφικές τέχνες-Κυτιοποιία».

Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Ε΄και Στ΄βρέθηκαν στο Δασαρχείο Τσοτυλίου από όπου παρέλαβαν ως δώρο αφίσες για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής τους ευαισθησίας.

Κατόπιν βρέθηκαν στους χώρους του Ιστορικού Γυμνασίου και Οικοτροφείου Τσοτυλίου, όπου τους μίλησε για τα ιστορικά κτίσματα η αντιδήμαρχος κ. Πάτρα Νικολέτα.

Στη συνέχεια ο ανθυπυραγός κ. Θεοδωρίδης ξενάγησε τα παιδιά στην Πυροσβεστική Ακαδημία, όπου φοιτούν πρωτοετείς σπουδαστές από όλη την Ελλάδα.

Οι τάξεις Ε΄και Στ΄συνέχισαν την περιήγηση στο Άνω Βόιο και βρέθηκαν στη Χρυσαυγή Βοΐου, όπου ξεκουράστηκαν κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια της πλατείας του χωριού, ενώ στη συνέχεια κατηφόρισαν προς τον παραδοσιακό νερόμυλο, τους γραφικούς καταρράχτες και το πανέμορφο πέτρινο γεφύρι. Συνοδοί των μαθητών/τριών των τάξεων Ε΄και Στ΄ήταν οι εκπαιδευτικοί: κ. Μέντζα, κ. Πορπόρης, κ. Κουγιούφα, κ. Στέφου κι από το προσωπικό ΕΕΠ/ΕΒΠ η κ. Ίτσκου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες,

ο Σύλλογος Γονέων και ο Σύλλογος διδασκόντων του σχολείου

ευχαριστούν θερμά τον Δήμο Βοΐου

για το πρόγραμμα εκπαιδευτικών περιηγήσεων στο Άνω Βόιο.