«17η Νοέμβρη?ημέρα μνήμης», ένα ντοκιμαντέρ για το Πολυτεχνείο

«17η Νοέμβρη?ημέρα μνήμης»,

ένα ντοκιμαντέρ για το Πολυτεχνείο

  Οι μαθητές, οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης με τον εκπαιδευτικό της τάξης κ. Δούβλο Μιχαήλ ανέλαβαν φέτος την οργάνωση εκδήλωσης μνήμης για την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του 1973.

  Ο εκπαιδευτικός της τάξης κ. Δούβλος Μιχαήλ ανέλαβε την πρωτοβουλία για δημιουργία ταινίας-ντοκιμαντέρ με τους μαθητές του με τίτλο «17η Νοέμβρη?ημέρα μνήμης», υλοποιώντας έτσι πρόγραμμα σχολικής δραστηριότητας κι  εφαρμόζοντας τη μεθοδολογία του σχεδίου εργασίας (project).

  Εφαρμόζοντας τεχνικές κινηματογράφου ο εκπαιδευτικός ως συντονιστής μαζί με τους μαθητές του αξιοποίησαν  αυθεντικά ιστορικά ντοκουμέντα (φωτογραφίες, βίντεο, γραπτές μαρτυρίες) και ανασύνθεσαν τα συνταρακτικά γεγονότα της ιστορικής εξέγερσης με έναν βιωματικό τρόπο.

  Η ταινία που δημιούργησαν προβλήθηκε στην αίθουσα τελετών «Αναστάσιος Σπύρου» του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας στη διάρκεια  δύο  εκδηλώσεων που οργανώθηκαν για την επέτειο: την Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου στις 6.30 μ.μ. για τους προσκεκλημένους των μαθητών και την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στις 9.00 π.μ. για όλους τους μαθητές του σχολείου.

  Παράλληλα, αφού εξασφαλίστηκε πρόθυμα η συναίνεση όλων των γονέων, το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 από το τηλεοπτικό κανάλι TOP Channel στις 10.30μ.μ. και σε επανάληψη τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 στις 13.15.

  • Ευχαριστούμε θερμά το ζεύγος Δαϊναβά-Μητράγκου που προσέφεραν λουλούδια για τις εκδηλώσεις της 16ης και της 17ης Νοέμβρη.
  • Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς των μαθητών της Ε΄ τάξης που συναίνεσαν ώστε να προβληθεί τηλεοπτικά η εξαιρετική δουλειά των μαθητών και του δασκάλου τους.