ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Τετάρτη, όλο το διδακτικό προσωπικό του 1ου Δημοτικού Σχολείου παρακολούθησε την ημερίδα  που οργάνωσε ο Σχολικός Σύμβουλος 5ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας κ. Παπαδέλης Ιωάννης στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης με θέμα: «Τα νέα βιβλία των Θρησκευτικών και η διδασκαλία τους στο Δημοτικό Σχολείο».

Εισηγητές ήταν ο πατήρ Μιχαήλ Κρανιώτης, ο Χριστόφορος Κωντσιόγλου, ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος κι ο Σχολικός Σύμβουλος κ Δ. Πλωμαρίτης.

Το σεμινάριο κρίθηκε αξιόλογο και πολύ χρήσιμο για τους εκπαιδευτικούς γιατί εκφράστηκαν από τους ειδικούς οι τεκμηριωμένες απόψεις τους για το θέμα. Επιπλέον παρουσιάστηκε η εκπαιδευτική πολιτική και φιλοσοφία των νέων βιβλίων για ένα ενταξιακό σχολείο που προωθεί την ειρηνική συνύπαρξη, δίνει έμφαση στο σεβασμό της διαφορετικότητας κι αποκλείει την απομόνωση και γκετοποίηση μειονοτήτων. Παράλληλα εκφράστηκε η εμπιστοσύνη στον εκπαιδευτικό, ο οποίος έχει την ελευθερία και τη  δυνατότητα  άντλησης ποικίλου υλικού μέσα από μεγάλο όγκο εκπαιδευτικών φακέλων στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: http://iep.edu.gr/el/thriskeftika, http://photodentro.edu/lor , καθώς κι από την ιστοσελίδα της κρατικής τηλεόρασης http://webtv.ert.gr.

Τέλος δόθηκε η ευκαιρία να αναπτυχθεί εποικοδομητική συζήτηση μέσα από καλά τεκμηριωμένα επιχειρήματα.