Εκπαιδευτική εκδρομή της ΣΤ τάξης σε ΕΚΦΕ

Εκπαιδευτική εκδρομή της ΣΤ τάξης

σε ΕΚΦΕ, Αρχαιολοτική Συλλογή και Δημοτική Χαρτοθήκη Κοζάνης

   Την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 οι εκπαιδευτικοί της Στ΄ τάξης κ. Πορπόρης Ιωάννης και κ. Κουγιούφα Μαρία με τους μαθητές των δύο τμημάτων επισκέφτηκαν το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Κοζάνης, όπου ο νέος υπεύθυνος του κέντρου κ. Παρδάλης παρουσίασε στα παιδιά πειράματα φυσικής.

 Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τη νέα Αρχαιολογική Συλλογή Κοζάνης όπου η αρχαιολόγος κ. Ευαγγέλογλου μίλησε στα παιδιά για τα αξιόλογα εκθέματα, ανάμεσα στα οποία ο περίφημος χειροπέλεκυς του Παλαιοκάστρου, οστέινες φλογέρες, κοσμήματα,  επιτύμβιες πλάκες με εγχάραχτα ονόματα κ.ά.

 Κατόπιν, διασχίζοντας την πλατεία, κατευθύνθηκαν στο Αρχοντικό του Γεωργίου Λασσάνη στο οποίο στεγάζεται η Δημοτική Χαρτοθήκη. Εκεί η βιβλιοθηκονόμος της Κοβενταρείου Βιβλιοθήκης κ. Μαργαρίτη μίλησε στα παιδιά για τον λόγιο Λασσάνη που μυήθηκε στη Φιλική Εταιρεία και πήρε μέρος στην Εξέγερση στη Μολδοβλαχία ως υπασπιστής του Υψηλάντη, καθώς και για τα σημαντικά εκθέματα της Χαρτοθήκης και κυρίως για τη Χάρτα του  Ρήγα  και για τον παγκόσμιο χάρτη του Άνθιμου Γαζή.

 Στο τέλος, πριν την επιστροφή τους στη Σιάτιστα, τα παιδιά ξεκουράστηκαν για λίγο στο Δημοτικό Πάρκο Κοζάνης.

 

Η Διευθύντρια, οι εκπαιδευτικοί,

καθώς και οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄τάξης

ευχαριστούν θερμά

το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας

που κάλυψε τα έξοδα μετακίνησης των παιδιών στην Κοζάνη.

Επίσης ευχαριστούν θερμά τον κ. Παρδάλη, την κ. Ευαγγέλογλου και την κ. Μαργαρίτη για το ζήλο που επέδειξαν ώστε η επίσκεψη των παιδιών να είναι πράγματι εκπαιδευτική.