Τα παιδιά της Ε? τάξης έφεραν την άνοιξη στη Σιάτιστα

Τα παιδιά της Ε? τάξης έφεραν την άνοιξη στη Σιάτιστα

Με τις χαρούμενες παιδικές φωνές των μαθητών και μαθητριών της Ε΄ τάξης του σχολείου μας πλημμύρισε η Σιάτιστα την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018. Μια ημέρα πριν τον επίσημο ερχομό της άνοιξης (εαρινή ισημερία) τα παιδιά τραγούδησαν τα «χελιδονίσματα», κάλαντα της άνοιξης, σε καταστήματα και στους δρόμους της πόλης μας συνοδεία του δασκάλου τους κ. Δούβλου Μιχάλη.

Η διαδρομή που ακολουθήθηκε ήταν από το σχολείο μέχρι τη «Μανούσεια» βιβλιοθήκη και πάλι πίσω μέχρι την πλατεία της Χώρας.

Τα παιδιά μοίρασαν στον κόσμο συνολικά 180 χελιδόνια, κατασκευές που τα ίδια έφτιαξαν.

Οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι της Σιάτιστας καλοδέχτηκαν τα παιδιά προσφέροντάς ζεστά χειροκροτήματα, όμορφες ευχές και διάφορα κεράσματα.

Μεταξύ άλλων, τα «χελιδονίσματα» τραγουδήθηκαν στον Δήμαρχο Βοΐου στο κτίριο του «Τσιστοπούλειου» δημαρχείου, στην Πρόεδρο Τ.Κ. Σιάτιστας, στον Πρόεδρο της Εθελοντικής δράσης πολιτών Σιάτιστας και στους μεγάλους ευεργέτες  αδερφούς Παπαγεωργίου με επίσκεψη στο εργοστάσιό τους.

Ακόμη, θερμή υποδοχή είχαν τα παιδιά από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλο στο κτίριο της Ιεράς Μητρόπολης όπου τραγούδησαν τα ανοιξιάτικα κάλαντα. Αρχικά δέχτηκαν κέρασμα, στη συνέχεια άκουσαν με προσοχή τα όμορφα λόγια του Επισκόπου μας και λίγο πριν την αναχώρησή μας, ο Σεβασμιότατος χάρισε στο κάθε παιδί την εικόνα της Παναγιάς της Παραμυθίας.

Ο καιρός ηλιόλουστος, τα παιδιά ιδιαίτερα ευδιάθετα και λειτουργώντας σαν ομάδα έδωσαν μια όμορφη νότα στους κατοίκους της πόλης.

Έφεραν την άνοιξη με πολύ όμορφο τρόπο τραγουδώντας όλο νόημα ότι «κι αν αστράψει κι αν βροντήσει, πάλι άνοιξη θ? ανθίσει?».

Και του χρόνου με υγεία!

Η Διευθύντρια, ο δάσκαλος,

καθώς και οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης

ευχαριστούν θερμά

τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες της Σιάτιστας για τη θερμή υποδοχή των παιδιών και τον εναγκαλισμό της όμορφης προσπάθειάς τους.

Ακόμη, ευχαριστούμε θερμά τον λογιστή κ. Ιωάννη Ρόνα για την ευχαριστήρια επιστολή που απέστειλε ταχυδρομικώς την επόμενη κιόλας ημέρα στη Διεύθυνση του σχολείου.
Μια πράξη που φέρνει συγκίνηση, ευχαρίστηση και χαρά για την αναγνώριση της προσπάθειας των παιδιών.

[metaslider id=1942]