Εορτασμός της Επετείου της Εθνεγερσίας του 1821

Εορτασμός της Επετείου της Εθνεγερσίας του 1821

  Την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 οργανώθηκε στην αίθουσα τελετών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας «Αναστάσιος Σπύρου» από τους εκπαιδευτικούς της Στ΄ τάξης κ. Πορπόρη Ιωάννη και κ. Κουγιούφα Μαρία εκδήλωση για την 197η επέτειο από την Επανάσταση του 1821.

 Με την επιμέλεια του κ. Γκουντούλια Γεωργίου μαθητές και μαθήτριες της Δ΄ τάξης έψαλαν το απολυτίκιο και στη συνέχεια προλόγισε την εκδήλωση η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Στέφου Ζωή-Δέσποινα.

DSCN5386

 Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄1 τάξης παρουσίασαν το ποίημα «Ευαγγελισμός-Ελληνισμός» του Βαλαωρίτη και τις ακόλουθες σκηνές του αγώνα: «Όρκος των Φιλικών», «Υψηλάντης», Σουλιώτισσες», «Χάνι της Γραβιάς», «Κανάρης».

 Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄2 τάξης παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο με τίτλο: «Συνάντηση των παιδιών με την Ιστορία». Ακολούθησε ο Εθνικός Ύμνος.

 Την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές και μαθήτριες του σχολείου και πολύς κόσμος.

Την ίδια ημέρα αντιπροσωπεία μαθητών του σχολείου παρέστη στο Ηρώο της πλατείας του Τσιστοπούλειου Διοικητηρίου, όπου η μαθήτρια της Στ΄ 2 τάξης Τσιαούση-Χόντα Μαρία-Ανθή κατέθεσε το στεφάνι του σχολείου.

 Την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 αντιπροσωπεία μαθητών και μαθητριών, καθώς και εκπαιδευτικοί  του σχολείου παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία, τη Δοξολογία και τον πανηγυρικό λόγο από τον κ. Κουφογιάννη Γεώργιο στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου,   και στη συνέχεια όλοι οι μαθητές της Δ΄, της Ε΄ και της Στ΄ τάξης συμμετείχαν στην παρέλαση με τη συνοδεία της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής κ. Χατζηζήση Αναστασίας.