4 βραβεία για το σχολείο μας στον πανελλήνιο διαγωνισμό Europe at school

Ανακοινώθηκαν το τελευταίο διάστημα τα αποτελέσματα του διαγωνισμού της επιτροπής Europe at school που πραγματοποιήθηκε κατά το προηγούμενο σχολικό έτος 2017 – 2018. Θυμίζουμε ότι τα παιδιά των περσινών Ε? και ΣΤ? τάξεων συμμετείχαν στον συγκεκριμένο διαγωνισμό με υπεύθυνους τους εκπαιδευτικούς κ. Πορπόρη Γιάννη και κ. Δούβλο Μιχάλη. Μεγάλη χαρά έφεραν στο σχολείο μας τα αποτελέσματα του διαγωνισμού αφού τα 4 από τα 15 βραβεία πανελληνίως ανήκουν σε μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές Κωντσιόγλου  Γεώργιος ? Άγγελος, Στάθη Κρυσταλλία ? Μαρία της περσινής ΣΤ” τάξης καθώς και οι μαθήτριες Νίκου ? Γκόγκου Αικατερίνη και Τζώνου Παναγιώτα της περσινής Ε” τάξης κατάφεραν να βρεθούν στην πρώτη δεκαπεντάδα των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.

Το γενικό θέμα για το 2018 ήταν «Οραματιζόμαστε το μέλλον μας» και ειδικότερα «Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον: Νέες τεχνολογικές εφευρέσεις και προκλήσεις, επιστημονικές ανακαλύψεις, εικονική πραγματικότητα, σχέδια εποικισμού άλλων πλανητών, επαπειλούμενα οικοσυστήματα. Πώς οραματίζεστε τη ζωή και τον κόσμο μας τις επόμενες δεκαετίες;».

Κάθε παιδί είχε δημιουργήσει το δικό του ξεχωριστό έργο, γραπτό κείμενο ή ζωγραφιά και όλα τα έργα ήταν «έξυπνα» και μοναδικά.

Παρακάτω σας παραθέτουμε τους 15 βραβεύσαντες στην κατηγορία των δημοτικών σχολείων ανάμεσα στους οποίους τα 4 παιδιά του δικού μας σχολείου:

1) 4ο Δ.Σ Απέριου Καρπάθου (ομαδική εργασία)

2) Δ.Σ Βελβεντού (ομαδική εργασία)

3) 1ο Δ.Σ Γοργοποτάμου (ομαδική εργασία)

4) 4ο Δ.Σ Ζωγράφου (ομαδική εργασία)

5) 3ο Δ.Σ Προσοτσάνης (ομαδική εργασία)

6) 19ο Δ.Σ Χανιών (ομαδική εργασία)

7) Κωντσιόγλου Γεώργιος ? Άγγελος, 1ο Δ.Σ Σιάτιστας

8) Λιόσης Νικόλαος, Δ.Σ εκπ/ριων Γείτονα

9) Μπέρλιτς Μαρίνου Διώνη, Δ.Σ εκπ/ριων Γείτονα

10) Νικολάου Μαρία, Δ.Σ εκπ/ριων Γείτονα

11) Νίκου ? Γκόγκου Αικατερίνη, 1ο Δ.Σ Σιάτιστας

12) Στάθη Κρυσταλλία ? Μαρία, 1ο Δ.Σ Σιάτιστας

13) Τζώνου Παναγιώτα, 1ο Δ.Σ Σιάτιστας

14) Τσίγκου Αναστασία ? Ραφαέλα, 7ο Δ.Σ Χαϊδαρίου

15) Χαϊκάλη Μαρία, Δ.Σ εκπ/ριων Γείτονα

Η βράβευση των ανωτέρω μαθητών/σχολείων και υπεύθυνων εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθεί στις 25 Νοεμβρίου 2018, ημέρα Κυριακή και ώρα 12:00 στο κτίριο του EPLO (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου) στην Αθήνα.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στον διαγωνισμό, σε ένα διαγωνισμό που συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα. Θερμά συγχαρητήρια στα 4 παιδιά του σχολείου μας που κατάφεραν να διακριθούν  και να μας κάνουν περήφανους. Αυτό είναι το σχολείο που βάζει μπροστά τους μαθητές και ενεργοποιεί τη γνώση και το συναίσθημα, που καταφέρνει να μετατρέψει  τον αρχικό φόβο των παιδιών σε χαρά.