«Τα εκτάκια αγκαλιάζουν τα πρωτάκια»

01    Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τα πρωτάκια του σχολείου μας κατά τις πρώτες ημέρες τους στο Δημοτικό σχολείο. Τα παιδιά της πρώτης τάξης και οι δασκάλες τους, κα Θεολογία Χατζή και κα Ρένα Λαφαζάνη, υποδέχτηκαν στην αίθουσα του Α1 τα παιδιά της Στ? τάξης με τον δάσκαλό τους κ. Μιχάλη Δούβλο.

Και ποιο το όφελος της επίσκεψης; Τα μεγαλύτερα παιδιά του σχολείου μας, τα εκτάκια, παίρνουν υπό την προστασία τους τα μικρότερα παιδιά, τα πρωτάκια. Τα μεγαλύτερα παιδιά μαθαίνουν να είναι πιο υπεύθυνα ενώ τα μικρότερα πιο ασφαλή, μια ιδέα που ευνοεί τη συνύπαρξη. Κάθε πρωτάκι του σχολείου προστατεύεται καθ? όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Και τα εκτάκια κρατούν τα μάτια τους ανοιχτά για ό,τι μπορεί να χρειαστούν τα πρωτάκια.

04

03

02     Αρχικά, οι δάσκαλοι μίλησαν στα παιδιά για τον σκοπό του προγράμματος δίνοντας τον τίτλο «Τα εκτάκια αγκαλιάζουν τα πρωτάκια». Στη συνέχεια τα παιδιά γνωρίστηκαν αναφέροντας τα ονόματά τους. Έπειτα έγινε η κλήρωση. Το κάθε πρωτάκι τραβούσε από ένα χαρτάκι με το όνομα του παιδιού από την έκτη που θα το προστατεύει.  Τέλος, μια όμορφη εικόνα σχηματίστηκε μπροστά μας. Τα παιδιά της Στ? τάξης πιασμένα το καθένα με το πρωτάκι του τραγούδησαν το «Όπου υπάρχει αγάπη» που έμαθαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος.

             Όλοι μαζί εμείς θα φτιάξουμε
έναν κόσμο απ? αγάπη κι ελπίδα.
Με χρώματα ουράνια θα βάψουμε
τη ζωή μας, ν? αλλάξει σελίδα!

Χέρια σφιχτά θα ενώσουμε
κι οι καρδιές θα κερδίσουν τη μάχη.
Μ? ένα φιλί θ? ανταμώσουμε
μοναχά όπου υπάρχει αγάπη!

     Και μετά το τραγούδι όλα τα ζευγαράκια οδηγήθηκαν στο προαύλιο του σχολείου για καλύτερη γνωριμία.

Περνώντας οι μέρες, παρατηρούμε ολοένα και περισσότερα ζευγαράκια να δένονται κι ευελπιστούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να σπάσει ο πάγος για όλα.  Έτσι χτίζονται οι όμορφες κοινωνίες.

07

06

05