ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 78ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ «ΟΧΙ»

Στο σχολείο μας εορτάστηκε η 78η επέτειος μνήμης του ηρωικού «ΟΧΙ» του 1940, την Πέμπτη 25/10/2018.

Την εκδήλωση προλόγισε η Δ/ντρια του σχολείου κ. Στέφου Ζωή-Δέσποινα, η οποία ανέγνωσε και το πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων που αφορούσε την επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπεύθυνου κατάθεσης στεφάνου, σύμφωνα με το ΠΔ 79/2017.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τους εκπαιδευτικούς κ. Διαμαντοπούλου Βασιλική και κ. Κύρου Ηλία μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ και της Δ΄ τάξης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο με τίτλο: «Πίνδος», που αναφερόταν στον αγώνα των γυναικών της Ηπείρου και στις ηρωικές μάχες στην Πίνδο.

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης παρουσίασαν, μέσα από το θεατρικό δρώμενο «Μια φορά κι έναν κακό καιρό», δραματοποιημένη αφήγηση των συγκλονιστικών στιγμών της κήρυξης του πολέμου και του αποχαιρετισμού των επιστρατευμένων στο σιδηροδρομικό σταθμό για το Μέτωπο.

Την τεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης ανέλαβε ο κ. Πορπόρης Ιωάννης.

Η θεατρική γιορτή παρουσιάστηκε σε δύο παραστάσεις: Την πρώτη παράσταση παρακολούθησαν γονείς και προσκεκλημένοι των παιδιών, καθώς και οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης, ενώ τη δεύτερη παράσταση οι μαθητές και οι μαθήτριες των υπόλοιπων τάξεων.

Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης με τη συνοδεία εκπαιδευτικών κατευθύνθηκαν στο «Ηρώο» της πόλης, όπου ο μαθητής Τζιούκαλιας Ιωάννης κατέθεσε το στεφάνι του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας στη μνήμη των ηρώων.

Το στεφάνι ήταν προσφορά της κ. Εμμανουήλ Τατιανής, την οποία η Δ/νση του σχολείου ευχαριστεί θερμά.

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου αντιπροσωπεία μαθητών του σχολείου με τη συνοδεία εκπαιδευτικών παρακολούθησαν την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κ. Παύλου. Τον πανηγυρικό λόγο εκφώνησε η Διευθύντρια του σχολείου κ. Στέφου Ζωή-Δέσποινα. Ο λόγος είναι διαθέσιμος στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων : Δ΄, Ε΄ και Στ΄ συμμετείχαν στην παρέλαση με τη συνοδεία της κ. Χατζηζήση Αναστασίας, η οποία ορίστηκε και τελετάρχης παρέλασης.