ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

 Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας συμμετείχε και φέτος στον εορτασμό της επετείου απελευθέρωσης της Σιάτιστας από τον τουρκικό ζυγό.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης παρευρέθηκαν στο μνημείο της πόλεως, το «Ηρώο», όπου ο μαθητής Τζιούκαλιας Ιωάννης κατέθεσε το στεφάνι του 1ου Δημοτικού Σχολείου στη μνήμη των αγωνιστών της λευτεριάς και των πεσόντων. Το στεφάνι πρόσφερε η κ. Εμμανουήλ Τατιανή, την οποία η Δ/νση του σχολείου ευχαριστεί θερμά.

Αντιπροσωπεία μαθητών της Στ΄ τάξης μαζί με τη σημαιοφόρο Εμμανουήλ Ναούμα και τους παραστάτες με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ. Δούβλου Μιχαήλ και της διευθύντριας του σχολείου κ. Στέφου Ζωής παρευρέθηκαν στο Καστράκι, όπου στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου τελέστηκε εσπερινός και επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ. Παύλου κι ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές αρχές και τους συλλόγους, καθώς και ομιλία από τον κ. Μπόντα Γεώργιο, μελετητή της τοπικής ιστορίας, συγγραφέα και λαογράφο.

Ανήμερα της μεγάλης επετείου αντιπροσωπεία μαθητών του σχολείου με τη συνοδεία εκπαιδευτικών παρακολούθησαν στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου τη Θεία Λειτουργία, τη Δοξολογία, την επιμνημόσυνη δέηση και τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας από τον κ. Θ. Θεοδωρόπουλο.

DSCN5683

Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων : Δ΄, Ε΄ και Στ΄ συμμετείχαν στην παρέλαση με τη συνοδεία της κ. Χατζηζήση Αναστασίας.