Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018, μετά από τον εκκλησιασμό των μαθητών και των μαθητριών του σχολείου μας, οργανώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου: «Αναστάσιος Σπύρου» η χριστουγεννιάτικη γιορτή για τους γονείς και συγγενείς των παιδιών των τάξεων Α΄ και Β΄.

Η γιορτή οργανώθηκε από τις εκπαιδευτικούς της Α΄ τάξης : κ. Χατζή Θεολογία και κ. Λαφαζάνη Ρένα και της Β΄ τάξης: κ. Τσιώνη Αλεξάνδρα και κ. Μέντζα Αγνή.

Η γιορτή περιλάμβανε θεατρική απόδοση παραμυθιού (από τη Β΄ τάξη) που αφορούσε την προετοιμασία μιας πολιτείας για τον χριστουγεννιάτικο χορό και την αφάνταστη δουλειά ενός τσαγκάρη. Μέσα από όνειρο του τσαγκάρη ζωντάνεψε η θαυμαστή νύχτα της Γέννησης του Ιησού (από την Α΄ τάξη). Ευτυχώς που οι άγγελοι της φαντασμαγορίας της Γέννησης βοήθησαν τον τσαγκάρη στο τελείωμα της δουλειάς του ώστε τα παπούτσια να είναι έτοιμα για τον χριστουγεννιάτικο χορό!

Τα παιδιά τραγούδησαν εξαίσιες χριστουγεννιάτικες μελωδίες συγκινώντας τους μεγάλους με το πάντα επίκαιρο αίτημα για ειρήνη και για αγάπη.

Στην επιτυχία της εκδήλωσης συνέβαλαν ακόμη: η υποδιευθύντρια κ. Χατζηζήση Αναστασία που επιμελήθηκε τον χορό των «νιφάδων», των «αγγέλων» και των «ευχών», καθώς και το προσωπικό εξειδικευμένης υποστήριξης: η κ. Δραγγώγια Σουλτάνα που ανέλαβε τη δημιουργία σκηνικού με τη βοήθεια της κ. Κουρπουανίδου Αποστολίας.

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή παρουσιάστηκε και την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, στους μαθητές και τις μαθήτριες των τάξεων Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄, καθώς και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Όλοι οι θεατές ενθουσιάστηκαν από την όμορφη γιορτή. Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τα παραδοσιακά κάλαντα που τραγούδησαν όλοι οι μαθητές του σχολείου.

Μετά τη λήξη της εκδήλωσης το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων χάρισε από ένα δωράκι σε κάθε μαθητή και κάθε μαθήτρια μαζί με θερμές ευχές.