Το σχολείο μας ευγνωμονεί τους ευεργέτες του

01

     Στην Αθήνα θα βρεθούν τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 προκειμένου να παρουσιάσουν την ταινία «Σιάτιστα: Ένα ταξίδι σε μια αρχόντισσα» που δημιούργησαν το προηγούμενο σχολικό έτος. Η παρουσίαση της ταινίας θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Πύργος Βιβλίων» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και καλεσμένοι θα είναι τα μέλη του Συλλόγου Απόδημων Σιατιστέων Αθηνών ? Πειραιώς.

Έπειτα από επιστολές και κατ΄ ιδίαν συναντήσεις του δασκάλου της ΣΤ΄ τάξης κ. Μιχάλη Δούβλου και ομάδων γονέων μαθητών και μαθητριών με αξιότιμους ευεργέτες της Σιάτιστας, υπήρξε η οικονομική στήριξη έτσι ώστε να πραγματοποιήσει το σχολείο τη συνέχεια του προγράμματος που ξεκίνησε από την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Η εκδήλωση των παιδιών με αφορμή την 25η Μαρτίου στο Πολιτιστικό κέντρο «Άρης και Λίλιαν Βουδούρη» αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία προκειμένου οι μαθητές και οι μαθήτριες να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους σε ανθρώπους που ευεργετούν το σχολείο και στήριξαν οικονομικά την προσπάθεια μας για την πραγματοποίηση της παρουσίασης της ταινίας στο Ίδρυμα Νιάρχος.

Οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης απένειμαν ευχαριστήριες πλακέτες σε εκπροσώπους των ευεργετών στο τέλος της εκδήλωσης.

Το σχολείο μας, ο δάσκαλος, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης καθώς οι γονείς τους ευχαριστούν θερμά για την οικονομική στήριξη για την πραγματοποίηση της μετάβασης των μαθητών και μαθητριών της ΣΤ΄ τάξης στην Αθήνα:

-          τους αξιότιμους εθνικούς ευεργέτες – μέλη του Ιδρύματος «Παπαγεωργίου» με έδρα τη Θεσσαλονίκη

-          τους αξιότιμους ευεργέτες – μέλη του ιδρύματος «Γεώργιου Λεωνίδα Παπαγεωργίου» με έδρα το εξωτερικό. Ο κ. Λεωνίδας Παπαγεωργίου παρακολούθησε από τη Γερμανία την ταινία των παιδιών και θέλησε να στηρίξει την αξιόλογη προσπάθεια του σχολείου.

-          τους αξιότιμους ευεργέτες κ. Κωνσταντίνο και κα. Ελένη Παπανικολάου

-          την αξιότιμη ευεργέτιδα κα. Ταχμιντζή Ναούμα

-          τον Δήμο Βοΐου, τον Δήμαρχο κ. Λαμπρόπουλο Δημήτριο, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και την Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Σιάτιστας κα. Δάρδα Καλλιόπη.  

-          Στην Αθήνα θα δοθεί ευχαριστήρια πλακέτα από τα παιδιά και στην οικογένεια κ. Κωνσταντινίδη Γεώργιου ? κας Ζιώγου Σουλτάνας.

Στην ομιλία του στο Βουδούρειο ο δάσκαλος των παιδιών διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των ευεργετών ότι πρόκειται για ένα σχολικό πρόγραμμα που απαίτησε πολλή προσπάθεια και δουλειά και από το σχολείο και από τα παιδιά και από τους γονείς. Ήταν μια συλλογική δουλειά η οποία στηρίχθηκε ακόμη κι από πολύ κόσμο από τη Σιάτιστα. Μια δουλειά προς τη σωστή κατεύθυνση, με πολλά οφέλη για τα παιδιά και τον τόπο μας, κι έτσι ζητήσαμε τη στήριξη. Ήταν μια δουλειά από τα παιδιά για τα παιδιά, μια δουλειά από τη Σιάτιστα για τη Σιάτιστα. Οι αξιότιμοι ευεργέτες ανταποκρίθηκαν πλήρως στα αιτήματα του σχολείου και διευκολύνουν το εκπαιδευτικό μας έργο. Απέδειξαν για μια ακόμη φορά την προσφορά τους στην παιδεία του τόπου μας.  Είμαστε ειλικρινά ευγνώμονες. Ήταν ένα καλό μάθημα ήθους για τα παιδιά. Μάθημα που διδάσκει την εκτίμηση στα πρόσωπα που βοηθάνε το έργο του σχολείου. Σε τέτοιες στιγμές έρχονται στο μυαλό μας τα λόγια του μακαριστού επισκόπου μας κυρού Παύλου στα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου που ανέφερε ότι ανθρώπους που μας ευεργετούν τους ευχαριστούμε ανοιχτά κι όταν ακόμη βρίσκονται εν ζωή.

Αξιότιμοι ευεργέτες, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας και η Σιάτιστα ολόκληρη, είμαστε όλοι ευγνώμονες για το έργο σας και τη στήριξή σας.

Να σημειωθεί ότι τις πλακέτες κατασκεύασε ο πατέρας μαθήτριάς μας κ. Γκούντρας Χρήστος από την «Ξυλογλυπτική» Σιάτιστας (Αφοι Αν. Γκούντρα) τον οποίο ευχαριστούμε θερμά όπως επίσης και τη μητέρα μαθητή μας κα. Κωστοπούλου ? Σαργκάνα Ελένη που ανέλαβε τις λεπτομέρειες για τη φωτογραφία που κοσμεί την πλακέτα.

01 α 02 03 04 05 06 07 08