ΤΟ ΠΑΖΛ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ?ΕΝΩΣΕ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Η Ε ΄τάξη του σχολείου μας με τους εκπαιδευτικούς κ. Πορπόρη Ιωάννη και κ. Κουγιούφα Μαρία και με την υποστήριξη της κ. Χατζηζήση Αναστασίας, υποδιευθύντριας του σχολείου, συμμετείχαν στην προγραμματισμένη δράση «Το παζλ του αυτισμού ?ενώνει τη Δυτική Μακεδονία» του Κέντρου Ημέρας για παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες με διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού Ν. Καστοριάς, την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου στους Μανιάκους Καστοριάς, με την επιδίωξη να σχηματιστεί ένα μεγάλο παζλ διαστάσεων 17 μέτρων επί 9,90 μέτρα με τη μεγαλύτερη συμμετοχή ανθρώπων για να καταχωρηθεί στα Ρεκόρ Γκίνες. Αναφέρθηκε πως στη δράση συμμετείχαν συνολικά 1702 παιδιά από σχολεία των τεσσάρων νομών της Δυτικής Μακεδονίας, στα οποία προηγουμένως μοιράστηκαν μπλούζες και καπέλα για τη συμμετοχή τους στη σύνθεση του παζλ.

Για τη συμμετοχή στην εγκεκριμένη αυτή δράση τα παιδιά της Ε΄ τάξης είχαν σχηματίσει τέσσερις ομάδες, τις ομάδες Ε΄1α, Ε΄1β, Ε΄2α και Ε΄2β, στις οποίες είχαν δοθεί ήδη από τον Ιανουάριο 2019 κομμάτια παζλ για χρωματισμό και επιμέρους σύνθεση, ύστερα και από την εκτενή ενημέρωση των εκπαιδευτικών της Ε΄ τάξης για τη διαδικασία.

Η συμμετοχή της Ε΄ τάξης στη συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε ύστερα από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου με στόχο την ευαισθητοποίηση, την αναγνώριση και την αποδοχή της διαφορετικότητας των ατόμων που ανήκουν στη διαταραχή του αυτιστικού φάσματος, την αποτροπή της κοινωνικής απομόνωσης και περιθωριοποίησης αυτών και την υποστήριξη των δεξιοτήτων που επιτρέπουν την κοινωνική ενσωμάτωσή τους.

Η συγκεκριμένη δράση αποτέλεσε το 1ο μέρος του 1ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Αυτισμού από 29 έως 31 Μαρτίου 2019 που οργάνωσε η Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ.Ν. Καστοριάς.

Σχετικό βίντεο της δράσης δημοσιεύεται στον ιστότοπο: www.tovoion/com/tovoion-tv/tovoion-tv-το-παζλ-του-αυτισμού-ενώνει-τη-δυτ/