Εκπαιδευτική εκδρομή στην Κοζάνη

Την Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014  πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Κοζάνης των μαθητών και μαθητριών της Ε΄ και της Στ΄ τάξης του σχολείου μας.   Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία για δύο διδακτικές ώρες να ταξιδέψουν με βιωματικό τρόπο στο μαγευτικό κόσμο των φυσικών επιστημών. Υπεύθυνος καθοδήγησης των παιδιών στις προγραμματισμένες πειραματικές δραστηριότητες ήταν  ο υπεύθυνος λειτουργίας του ΕΚΦΕ κ. Αστέριος Κούτσιανος.

Ακολούθησε επίσκεψη στη Δημοτική Χαρτοθήκη που στεγάζεται στο αρχοντικό Λασσάνη. Στο αρχοντικό αυτό γεννήθηκε το έτος 1793 ο  Γεώργιος Λασσάνης, ο οποίος αφού μυήθηκε στη Φιλική Εταιρεία, αναδείχθηκε πρωτεργάτης της Επανάστασης στη Μολδοβλαχία , χιλίαρχος στη μάχη του Δραγατσανίου και κατόπιν υπουργός της πρώτης ελληνικής ελεύθερης πολιτείας.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν στη Δημοτική Χαρτοθήκη ένα αντίτυπο της περίφημης Χάρτας του Ρήγα, η οποία φιλοτεχνήθηκε τα έτη 1796-97, τον σπάνιο Άτλαντα του Άνθιμου Γαζή, που φιλοτεχνήθηκε το έτος 1800 και απεικονίζει τα δύο ημισφαίρια της Γης, καθώς και άλλα έργα της  εποχής του Διαφωτισμού.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Δημοτικό κήπο της Κοζάνης για ξεκούραση και ψυχαγωγία.   Πριν από την αναχώρηση  τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Κολυμβητήριο Κοζάνης και να παρακολουθήσουν για λίγο την άσκηση κολυμβητών.

Συνοδοί των παιδιών στην εκπαιδευτική εκδρομή ήταν οι δασκάλες: Κουγιούφα Μαρία , Μέντζα Αγνή και Στέφου Ζωή.

Οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ευχαριστούν θερμά το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου που κατέβαλε όλο το χρηματικό ποσό που απαιτήθηκε, ώστε να πραγματοποιηθεί η εκπαιδευτική εκδρομή χωρίς δαπάνη των ίδιων παιδιών.