?Trick or treat!?

Το σχολείο μας γιόρτασε το Halloween!

Το Halloween γιορτάζεται στη Μεγάλη Βρετανία και στις Η.Π.Α. την παραμονή της γιορτής των Αγίων Πάντων, δηλαδή στις 31 Οκτωβρίου. Γιορτάζεται με πάρτι μεταμφιεσμένων, διασκεδαστικά παιχνίδια και φάρσες σε χώρους διακοσμημένους με κολοκύθες ?φανάρια, στις οποίες  έχουν λαξευτεί παράξενες μορφές.

Είναι μια ευκαιρία διασκέδασης για τα παιδιά. Αγόρια και κορίτσια φοράνε στολές και μάσκες κι επισκέπτονται τους γείτονες  λέγοντας: ?Trick or treat!?.  Οι γείτονες προσφέρουν  στα παιδιά καραμέλες, μπισκότα ή μήλα για να μην αντιμετωπίσουν τα ενοχλητικά  τους πειράγματα  και  τις φάρσες τους.

Η προέλευση του Halloween μπορεί να αναζητηθεί σε παγανιστικές τελετές των αρχαίων Κελτών στα Βρετανικά νησιά, που στις 31 Οκτωβρίου ξόρκιζαν τα «πνεύματα» με υπαίθριες φωτιές. Το Halloween, όπως και άλλες ειδωλολατρικές συνήθειες, επιβίωσε κι ενσωματώθηκε στη  δυτική χριστιανική παράδοση.

Στα πλαίσια του μαθήματος της αγγλικής γλώσσας στο σχολείο μας οργανώθηκε εορτασμός του  Halloween, ώστε τα παιδιά μέσα από κατασκευή μασκών και από βιωματική μάθηση να  προσεγγίσουν τη βρετανική κουλτούρα.