ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΑΞΕΩΝ Γ΄ ΚΑΙ Δ΄ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Την Τρίτη 11/6/2019 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ και Δ΄ τάξης πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Αιανής, όπου ξεναγήθηκαν από την αρχαιολόγο κ. Κατερίνα στη συλλογή του Μουσείου.

Το Μουσείο περιέχει εκθέματα από τα προϊστορικά μέχρι τα υστεροελληνιστικά χρόνια που προέρχονται κυρίως από τις ανασκαφές στην πόλη Αιανή και στη βασιλική νεκρόπολη. Στη συλλογή των εκθεμάτων περιλαμβάνονται χειροπελέκεις, ερυθρόμορφα, μελανόμορφα, αμαυρόχρωμα αγγεία και αγγεία με ανάγλυφες παραστάσεις, λυχνάρια, αιχμές δοράτων, ασπίδες, περικεφαλαίες, κοσμήματα γυναικών, νομίσματα, σκεύη, κλειδιά, επιτύμβιες στήλες κ.ά.

Μετά από διάλειμμα τα παιδιά της Γ΄ τάξης συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Αρχαία διατροφή» κατά τη διάρκεια του οποίου άλεσαν σιτάρι φτιάχνοντας αλεύρι και δημιούργησαν ζύμη και αρτοπαρασκευάσματα.

Παράλληλα τα παιδιά της Δ΄ τάξης παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «ο Αθλητισμός στην αρχαία Ελλάδα» και έπαιξαν στην αυλή του μουσείου παιχνίδια.

Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στο νέο κτίριο της Κοβενταρείου Βιβλιοθήκης Κοζάνης, όπου τα παιδιά υποδέχτηκε ο συγγραφέας κ. Μιχάλης Πιτένης και ξεναγήθηκαν και στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης. Επίσης στο φουαγιέ της βιβλιοθήκης είδαν την περιοδική καλλιτεχνική έκθεση του Εικαστικού Εργαστηρίου Κοζάνης. Στη συνέχεια ξεκουράστηκαν στο Δημοτικό πάρκο Κοζάνης.

Οι συνοδοί των παιδιών ήταν: η κ. Στέφου Ζωή-Δέσποινα, ο κ. Κύρου Ηλίας και η κ. Κουγιούφα Μαρία.

Τα έξοδα μετακίνησης των παιδιών στην Αιανή και στην Κοζάνη καλύφθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που το ευχαριστούμε θερμά.