ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΠΕΛΕΚΟΝ» ΕΝΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ Ε΄ ΤΑΞΗ

Με την ευκαιρία της οργάνωσης των «Ημερών Γιορτών Βοϊου ΠΕΛΕΚΟΝ» και την παρουσία σημαντικών καλλιτεχνών στη Σιάτιστα οργανώθηκε για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄ τάξης «Βιωματικό εργαστήρι ανακυκλώσιμων υλικών» από τον καλλιτέχνη κ. Γιώργο Κοσμίδη τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019.

Ο σημαντικός καλλιτέχνης κ. Γιώργος Κοσμίδης με τη βοήθεια των κεραμιστριών κ. Ολυμπίας Κοσμίδη και κ. Μαρίας Βανδώρου, καθώς και των εκπαιδευτικών της Ε΄ τάξης κ. Γιάννη Πορπόρη και κ. Μαρίας Κουγιούφα, καθώς και της δασκάλας κ. Μαρίας Μέτσιου, πρόσφερε την ευκαιρία στα παιδιά να δημιουργήσουν έργα κολάζ με θέμα τον τόπο μας χρησιμοποιώντας υλικά από ανακύκλωση όπως χαρτόνια, καπάκια, φελλό, φελιζόλ από συσκευασίες τροφίμων κά.

Ευχαριστούμε θερμά τους τρεις καλλιτέχνες: κ. Γιώργο Κοσμίδη, κ. Ολυμπία Κοσμίδη και κ. Μαρία Βανδώρου για την υλοποίηση του καλλιτεχνικού εργαστηρίου για τα 33 παιδιά της Ε΄ τάξης του σχολείου μας.

Επίσης τη Δευτέρα 10 Ιουνίου και την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 μαθητές των τάξεων Β΄, Γ΄ , Δ΄, Ε΄ και Στ΄ του σχολείου με τη συνοδεία εκπαιδευτικών επισκέφθηκαν την έκθεση εικαστικών έργων των καλλιτεχνών Κώστα Ντιο, Αργύρη Παφίλη και Γεωργίου Κοσμίδη με θέμα τα αρχοντικά της Σιάτιστας στον χώρο του Τραμπαντζείου Γυμνασίου Σιάτιστας, η οποία οργανώθηκε στα πλαίσια των φετινών εκδηλώσεων ΠΕΛΕΚΟΝ.