Πράσινο το φανάρι για το ΣΑΡΑΡΙΜ Φεστιβάλ της Καλαμαριάς

01     Μέσα του Οκτώβρη του ?19 κι ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείο στον λογαριασμό του σχολείου μας γεμίζει χαρά. Είναι μια πρόσκληση από τους «Βορεάδες Πολιτιστικός Όμιλος Καλαμαριάς» με αφορμή το ΣΑΡΑΡΙΜ Φεστιβάλ Παιδικών κι Εφηβικών χορών που διοργανώνουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Αποδέκτες οι μαθητές και τις οι μαθήτριες του σχολείου μας που δημιούργησαν την ταινία «Σιάτιστα: Ένας γάμος από παλιά» δυο χρόνια περίπου πριν. Αποφοιτήσαντες πλέον από το Δημοτικό και έπειτα από επικοινωνία με τους γονείς τους, οι μαθητές αποδέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά την πρόσκληση των «Βορεάδων».

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 η Σιάτιστα εκπροσωπήθηκε στο ΣΑΡΑΡΙΜ από τους μαθητές εκείνους του σχολείου μας. Στις 11 το πρωί λοιπόν στην αίθουσα «Ναύαρχος Βότσης» της Καλαμαριάς η έναρξη του φεστιβάλ γίνεται με την ενότητα «Εθίμων Δημιουργήματα» και την παρουσίασή μας με τίτλο «Σιάτιστα: Ένας γάμος από παλιά». Αρχικά προβλήθηκε το κομμάτι της ταινίας που περιλαμβάνει όλα τα έθιμα του γάμου και στη συνέχεια ζωντανά στη σκηνή του Φεστιβάλ τα παιδιά δίδαξαν τον Τρανό χορό και τον Νυφιάτικο.

02 03 04 05 06 07

Στη συνέχεια παιδικά τμήματα από συλλόγους της Ξάνθης, Βέροιας, Πτολεμαΐδας, Χαλάστρας, του Ωραιοκάστρου και της Θεσσαλονίκης παρουσίασαν το δικό τους πρόγραμμα από χορούς οι οποίοι μπήκαν στην κάλπη της ψηφοφορίας από όλα τα παιδιά που συμμετείχαν. Να σημειωθεί ότι η δική μας παρουσίαση δε συμμετείχε στην ψηφοφορία επειδή ανήκε στην ενότητα «Εθίμων Δημιουργήματα». Το φεστιβάλ συνεχίστηκε το Σάββατο το απόγευμα καθώς και το πρωινό και το απόγευμα της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου 2020 με τη συμμετοχή περίπου 800 παιδιών.

Η λέξη «Οργάνωση» ταιριάζει απόλυτα για τους υπεύθυνους διοργανωτές του Φεστιβάλ: Άψογη οπτικοακουστική κάλυψη, εθελοντές που εξυπηρετούσαν τους συμμετέχοντας σε κάθε σημείο του κτιρίου «Ναύαρχος Βότσης», ευγένεια που σκλάβωνε, επαγγελματισμός, κέρασμα σάντουιτς, πορτοκαλάδα κι ένα αναμνηστικό για κάθε παιδί, πλούσια δώρα (βιβλία, DVD, εκπαιδευτικά παιχνίδια, κορνίζες) τα οποία θα κάνουν ακόμη πιο πλούσιο το αρχείο του σχολείου μας. Όλα με κόπο από τους «Βορεάδες».

Τα παιδιά συνόδευσαν η διευθύντρια του σχολείου μας κα Ζωή Στέφου, η υποδιευθύντρια κα Αναστασία Χατζηζήση η οποία ανέλαβε και την εκμάθηση των χορών, «Τρανός χορός» και «Νυφιάτικος», έχοντας εξαιρετικό αποτέλεσμα, ο τότε δάσκαλός τους κ. Μιχάλης Δούβλος που είχε αναλάβει τη δημιουργία του ευρύτερου δίωρου έργου «Σιάτιστα: Ένα ταξίδι σε μια αρχόντισσα», μέρος του οποίου είναι ο σιατιστινός παραδοσιακός γάμος, οι γονείς των παιδιών που μας «ταξίδεψαν» στον χρόνο πάλι με τις ενδυμασίες των μαθητών.

Τη μουσική ανέλαβαν εθελοντικά οι συμπατριώτες μας κ. Θάνος Χατζηζήσης και ο Δημήτρης Αντωνιάδης τους οποίους θερμά ευχαριστούμε.

Επιπλέον ευχαριστούμε θερμά τη Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπ/σης Δήμου Βοΐου για τη στήριξη καθώς επίσης και τις κυρίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας για συγκεκριμένη εξυπηρέτηση.

Θερμά συγχαρητήρια στους παλιούς μας μαθητές για την εξαιρετική τους εμφάνιση στο ΣΑΡΑΡΙΜ. Καλή πρόοδο να έχουν στη ζωή τους!

Θερμά συγχαρητήρια και στους «Βορεάδες Πολιτιστικό Όμιλο Καλαμαριάς» για την εξαιρετική διοργάνωση του παιδικού κι εφηβικού φεστιβάλ. Για την ευκαιρία που μας έδωσαν για ένα αντάμωμα με συλλόγους από διάφορα σημεία της Ελλάδας και τη διαφήμιση της Σιάτιστας μας!

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τη συμμετοχή μας στο ΣΑΡΑΡΙΜ

Αυτό είναι το σχολείο, πέρα απ΄ το σχολείο, σχολείο για όλους, «παλιούς» και νέους!

08 a 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18