Η Ε΄ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

Τα παιδιά της Ε΄ τάξης ξεναγήθηκαν από την αρχαιολόγο κ. Άννα Κλημάντου στην Αρχαιολογική Συλλογή Κοζάνης την Παρασκευή 14-2-2020 από τις 9.10 ως τις 10.10 πμ. Γνώρισαν τα εξαιρετικά εκθέματα της συλλογής μεταξύ των οποίων το αρχαιότερο εργαλείο που είναι ο περίφημος χειροπέλεκυς του Παλαιοκάστρου, ηλικίας 100.000 χρόνων! Παρατήρησαν όμως και άλλα σημαντικά εκθέματα όπως την οστέινη χτένα και τους οστέινους αυλούς που χρονολογούνται στη νεολιθική εποχή. Εντύπωση προκάλεσαν τα αντικείμενα μεταλλοτεχνίας όπως τα κοσμήματα, αλλά και οι άφθονες αιχμές των κονταριών. Εντόπισαν μελανόμορφα κι ερυθρόμορφα αγγεία, διάβασαν ονόματα σε επιτύμβιες στήλες και αναγνώρισαν τις θεότητες που λατρεύονταν τότε.

Συνοδοί των παιδιών ήταν η Δ/ντρια του σχολείου κ. Στέφου Ζωή, ο εκπαιδευτικός της τάξης κ. Κολισιάνης Θωμάς και η κ. Χατζηκώστα Χρυσούλα, εκπαιδευτικός της γαλλικής γλώσσας.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Άννα Κλημάντου για την πρόθυμη ανταπόκρισή της στο αίτημα για ξενάγηση των παιδιών στη σπουδαία συλλογή.