ΜΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ Ε΄ ΚΑΙ ΣΤ΄

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Ε΄ και Στ΄ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο Κινηματοθέατρο «Ολύμπιον» της Κοζάνης τη γαλλική ταινία του έτους 2018 «Χωρίς οικογένεια», διάρκειας 105΄, που βασιζόταν στο αντίστοιχο κλασικό μυθιστόρημα του Έκτορα Μαλό.

Η παρακολούθηση της ταινίας προτάθηκε από τον Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής γλώσσας Ν. Κοζάνης και με τη σύμφωνη γνώμη της δασκάλας γαλλικής γλώσσας του σχολείου κ. Χατζηκώστα Χρυσούλας ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου αποφάσισε την επίσκεψη στο Ολύμπιον για τη γνωριμία των παιδιών με ένα έργο ενός σημαντικού γάλλου συγγραφέα και την εξοικείωσή τους με τον γαλλικό κινηματογράφο και τη γαλλική κουλτούρα γενικότερα.

Η κινηματογραφική εμπειρία ενθουσίασε τα 55 παιδιά, κυρίως επειδή επρόκειτο για μια εξαιρετική ταινία με σημαντικούς ηθοποιούς, σκηνικά, τοπία, φωτογραφία και σπουδαία μηνύματα. Τα παιδιά επιβαρύνθηκαν με το κόστος του εισιτηρίου στον κινηματογράφο που ανήλθε στα 4 ευρώ για κάθε παιδί.

Συνοδοί των παιδιών ήταν η δ/ντρια του σχολείου κ. Στέφου Ζωή, οι εκπαιδευτικοί της Στ΄τάξης κ. Πορπόρης Ιωάννης και κ. Κουγιούφα Μαρία, ο εκπαιδευτικός της Ε΄ τάξης κ. Κολισιάνης Θωμάς, η εκπαιδευτικός της γαλλικής γλώσσας κ. Χατζηκώστα Χρυσούλα και η νοσηλεύτρια του σχολείου κ. Μιχοπούλου Δήμητρα.