Συμμετοχή σε έργο του E-Twinning

01

Οι εκπομπές με το γράμμα ΘΘ και το γράμμα Ξξ στο European School Radio καθώς και η συμμετοχή στο «Καν΄ το ν΄ ακουστεί», πέρσι και φέτος, που διοργανώνει το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο της Ελλάδας, έφεραν μια όμορφη πρόταση – πρόσκληση για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ τάξης του σχολείου μας και τον δάσκαλό τους, Μιχάλη Δούβλο. Η υπεύθυνη του ESR, κα Ευτυχία Τούλιου, επικοινώνησε με τον δάσκαλο της τάξης και προσκάλεσε τα παιδιά σε μια δράση… διαφορετική, ανοιξιάτικη, ποιητική!

Συμμετοχή στο έργο του E-Twinning με τίτλο «Μελο… ποιητικές ιστορίες στο European School Radio». Στο συγκεκριμένο έργο συμμετέχουν  εννέα (9) σχολεία από Ελλάδα και Κύπρο.

Στο πλαίσιο του έργου, οι μαθητές των σχολείων συμμετέχουν σε ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στην άνοιξη και την Ημέρα Ποίησης, 21 Μαρτίου. Μαθητές/τριες Νηπιαγωγείων και Α-Β Τάξεων Δημοτικών Σχολείων θα γνωρίσουν τη μαγεία του λόγου όπως αποτυπώνεται γραπτά και εκφράζεται προφορικά, μουσικά, ραδιοφωνικά…

Η πρώτη εβδομάδα δράσεων περιελάμβανε τη δημιουργία ενός ηχοτοπίου, ενός ψηφιακού κήπου με θέμα την άνοιξη, όπου κάθε σχολείο έστειλε τη δική του ζωγραφιά – κατασκευή με τον αντίστοιχο ήχο. Ένα σχολείο πρόσθεσε το δέντρο της άνοιξης, άλλο σχολείο τις πεταλούδες, άλλο τις μέλισσες, άλλο το ουράνιο τόξο, άλλο την κουκουβάγια, τον σκαντζόχοιρο, τα λουλούδια, το ποταμάκι, τη θάλασσα. Οι μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας έστειλαν το δικό τους χελιδόνι κι ως ήχο το τιτίβισμα του αποδημητικού πουλιού. Από τα «Χελιδονίσματα» σε δρόμους της Σιάτιστας, στον «Ψηφιακό κήπο», σε Ελλάδα και Κύπρο!

02

Κάντε κλικ εδώ για να συναντήσετε τον πίνακα – συνεργατική δημιουργία των σχολείων.

Συνοδευτικά, στείλαμε κι ένα μικρό απόσπασμα από τα «Χελιδονίσματα», που είχαμε ετοιμάσει!

Κάντε κλικ εδώ για να το ακούσετε!