Απαγγελία ποιήματος «Τα χελιδόνια»

01  02  03

Η δεύτερη εβδομάδα δράσεων για το πρόγραμμα στο E – Twninning με τίτλο «Μελο… ποιητικές ιστορίες στο European School Radio», που συμμετέχει η Α΄ τάξη του σχολείου μας, περιλαμβάνει απαγγελία ποιήματος με θέμα την άνοιξη. Επιλέξαμε «Τα χελιδόνια» του Κωστή Παλαμά, μιας και στον «Ψηφιακό κήπο» είχε «πετάξει» το χελιδόνι μας.

04  05

Τα παιδιά, για άλλη μια φορά, μπήκαν στη διαδικασία της ηχογράφησης από τον δάσκαλό τους, Μιχάλη Δούβλο. Ευχάριστα και ταυτόχρονα διδακτικά. Ένα πολύ όμορφο και διαφορετικό ταξίδι στην ποίηση.

Παίξαμε με τις λέξεις, προσπαθήσαμε να καταλάβουμε ότι άλλο είναι η ανάγνωση κι άλλο η απαγγελία. Προσπαθήσαμε να βάλουμε «χρώμα» στη φωνή μας. Κι είναι τότε οι στιγμές που φέρνουν πραγματική «άνοιξη»… Στιγμές όπου βλέπεις την προσπάθειά να γίνεται ολοένα και πιο όμορφη. Αρκεί που υπάρχουν οι προσπάθειες των παιδιών, μυρίζει άνοιξη!

Επιπλέον, «γίναμε» χελιδόνι και φλογέρα ενώ η παρουσίασή μας τελειώνει με το γέλιο των παιδιών. Τι πιο αντιπροσωπευτικό, για να μας θυμίσει τον ερχομό της άνοιξης.

Αναμένουμε να ακούσουμε και τις προσπάθειες των συνεργαζόμενων σχολείων, όλοι με ένα ποίημα για την άνοιξη. Πόσο ίδιοι και πόσο διαφορετικοί!

Κάντε κλικ για να ακούσετε την απαγγελία των παιδιών, πλαισιωμένη με μουσική.

Εστιάστε στον τρόπο απαγγελίας, οι εικόνες είναι καθαρά συνοδευτικές.

«Καλωσήρθατε χελιδόνια»…