ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Ο Διευθυντής, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας ευχαριστούν θερμά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που οργάνωσαν και προσέφεραν δωρεάν σε όλους τους μαθητές του σχολείου μια εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εκδρομή στην ενδοχώρα της Καστοριάς.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων, Λαογραφίας και Προϊστορίας Μαυροχωρίου Καστοριάς, όπου αντίκρισαν όψεις του καθημερινού βίου του παρελθόντος. Επίσης επισκέφτηκαν έκθεση με θέμα την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των αρχοντικών και των μεταβυζαντινών εκκλησιών της Καστοριάς του καλλιτέχνη Ν. Πιστικού που φιλοξενείται στο Μουσείο.

Κατόπιν οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Λιμναίου Οικισμού του Δισπηλιού,  κατανοώντας  τον τρόπο επιβίωσης των ανθρώπων στο αφιλόξενο περιβάλλον  της περιοχής που με την επινοητικότητά τους δημιούργησαν  τον πρώιμο αυτό ξεχωριστό πολιτισμό. Μεταξύ άλλων μάς εντυπωσίασαν τα ιχθυόσχημα σκεύη που χρησιμοποιούσαν  και κάποια αινιγματικά χαράγματα που πιθανά απεικονίζουν μια πρώιμη προσπάθεια γραφής, σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Χουρμουζιάδη.   (βλ. φωτογραφίες)

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς – που ήταν οι συνοδοί των μαθητών της Α΄ τάξης – ξεκουράστηκαν για λίγο στο αναψυκτήριο του υπέροχου δάσους της Μεσοποταμίας.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων κάλυψε το κόστος των λεωφορείων και τα εισιτήρια εισόδου όλων των παιδιών στο ιδιωτικό Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων,   Λαογραφίας και Προϊστορίας Μαυροχωρίου και στο δημοτικό αρχαιολογικό χώρο του  Λιμναίου Οικισμού Δισπηλιού.