ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΟΝ

Την Τετάρτη 3-6-2015 οργανώθηκε επίσκεψη των μαθητών της Ε΄ και της Στ΄ τάξης του σχολείου μας στους Μακεδονικούς τάφους της Βεργίνας και στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου.

 Τα παιδιά είχαν ενημερωθεί από την προηγούμενη ημέρα για τα μοναδικά ευρήματα, κτερίσματα και εκθέματα του Μουσείου της Βεργίνας, που τα περισσότερα συνδέονται με την ισχυρή προσωπικότητα του Φιλίππου του Β΄, ο οποίος οραματίστηκε και επέβαλε την πανελλήνια ενότητα των Ελλήνων και προγραμμάτισε την απελευθέρωση των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τον περσικό ζυγό.

Τα παιδιά περιηγήθηκαν το εντυπωσιακό Μουσείο που στεγάζεται στον τεχνητό τύμβο.  Ωστόσο ο αρχαιολογικός χώρος του ανακτόρου των Αιγών και του θεάτρου, που στο θέατρο πιθανολογείται πως δολοφονήθηκε ο Φίλιππος στη διάρκεια της γαμήλιας τελετής της κόρης του δεν είναι επισκέψιμος, διότι τελεί υπό συντήρηση από το Υπουργείο Πολιτισμού.

 Τα παιδιά επισκέφτηκαν το Μουσείο του Δίου στις παρυφές του Ολύμπου, όπου εκτίθενται πλήθος ευρημάτων από τα ιερά του μεγάλου αρχαιολογικού χώρου του Δίου.

 Στη συνέχεια οι εκδρομείς ξεκουράστηκαν στην Ολυμπιακή ακτή μέχρι τις 6 μ.μ.

 Τα παιδιά συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί: Κουγιούφα Μαρία,  Μέντζα Αγνή, Σαλίκα Ευδοκία, Χατζή Θεολογία, Χατζηζήση Αναστασία και Στέφου Ζωή.