ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Στη φετινή εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος θεσμοθετήθηκε από τον ΟΗΕ το 1972 με στόχο την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας για το περιβάλλον. Το φετινό σύνθημα είναι «Επανασχεδιασμός, αναδημιουργία, αποκατάσταση» και εστιάζει στην αποκατάσταση της ισορροπίας των οικοσυστημάτων. Από τα Ηνωμένα Έθνη εγκαινιάζεται φέτος μια δεκαετία διεθνούς δράσης για την αποκατάσταση και αναβίωση κατεστραμμένων οικοσυστημάτων. Τα φυσικά οικοσυστήματα έχουν πρωταρχική σημασία για την επιβίωσή μας, διότι ο αέρας, το νερό, τα τρόφιμα, το κλίμα προϋποθέτουν υγιή οικοσυστήματα. Ακόμη ίσως χρειαστούν και αλλαγές στις διατροφικές μας συνήθειες για την εξασφάλιση της ευεξίας μας και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ώρα να κάνουμε πράσινες τις γειτονιές! Να προσέξουμε τις θάλασσες, τα ποτάμια, τις λίμνες!

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για το Περιβάλλον μαθητές και μαθήτριες του σχολείου οργάνωσαν διάφορες δραστηριότητες.

Μαθήτριες και μαθητές της Στ΄ τάξης δημιούργησαν «εικαστικές αγκαλιές» για τα όμορφα δέντρα που εργάζονται ακατάπαυστα για εμάς εξασφαλίζοντας οξυγόνο, δροσιά, χαρίζοντας αισθητική ομορφιά, συγκρατώντας το έδαφος κι εμπλουτίζοντάς το, εμποδίζοντας τη διάβρωση και την αποψίλωση της γης. Τα παιδιά αγκάλιασαν δέντρα της αυλής του σχολείου, αλλά και δέντρα του δημόσιου δρόμου καθώς και μια λεύκα-μνημείο της φύσης που είναι πια ξερή, ευχαριστώντας τη για τη σημαντική της προσφορά μέχρι τώρα.

Μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ τάξης δημιούργησαν μια έκθεση εικαστικών έργων με θέμα την αντίστιξη μεταξύ του υγιούς περιβάλλοντος και του κατεστραμμένου.

Τη σύγκριση του υγιούς περιβάλλοντος με το κατεστραμμένο είχε θέμα και εικαστικό έργο-κολάζ που δημιούργησαν τα παιδιά του Ολοήμερου Προγράμματος.

Η Γ΄ τάξη δημιούργησε εικαστικά έργα με πεταλούδες και πουλιά ώστε να στολιστεί η πράσινη γωνιά του σχολείου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Με ευκαιρία τη γιορτή του Περιβάλλοντος οι τάξεις του σχολείου έκαναν και περίπατο στα όμορφα ξωκλήσια της πόλης μας ως εξής: Οι τάξεις: Β΄, Δ1 και Στ΄ στον προφήτη Ηλία και οι τάξεις Α΄, Γ΄, Δ2 και Ε΄ στον Άγιο Ιωάννη.