ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ! ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ!

01

Με μια καρτέλα, που οι ίδιοι χρωμάτισαν με την εμψύχωση του δασκάλου τους Μιχάλη Δούβλου, έφυγαν για το σπίτι τους οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας την περασμένη Τρίτη.

Η καρτέλα τοποθετείται στην πόρτα του χώρου στον οποίο κάνει τα μαθήματά του το παιδί. Συμβολικά, δείχνουμε στους μαθητές μας ότι η μελέτη στο σπίτι είναι μια δική τους υπόθεση και στη συνέχεια γίνεται ο έλεγχος από τους γονείς.

Υπενθυμίζουμε ότι η μελέτη στο σπίτι γίνεται σε συγκεκριμένο χώρο και συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα. Όσο είναι δυνατόν, επικρατεί ησυχία. Πέρα από την κατάκτηση της γνώσης, προσβλέπουμε και στο «πλάσιμο» ευσυνείδητων και αυτόνομων παιδιών. Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ είναι το καλύτερο «δώρο» που μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά μας. Η αυτονομία τους είναι σημαντική κατάκτηση των πρώτων μαθητικών χρόνων, με την καθοδήγηση βέβαια γονέων και δασκάλων.

Με θετική διάθεση, μπορεί να γίνει πραγματικότητα και… τότε όλα μπορούν ν΄ αρχίσουν. Όταν τα παιδιά αισθανθούν αυτόνομα, τότε ο δρόμος γίνεται πιο εύκολος!

02