ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Η Διευθύντρια και το διδακτικό προσωπικό του 1ου Δημοτικού Σχολειου Σιάτιστας ευχαριστούν θερμά τον κ. Γεώργιο Μπόντα, τ. Διευθυντή της Δημόσιας Βιβλιοθήκης «Μανούσεια», συγγραφέα και ερευνητή της τοπικής ιστορίας και της λαογραφίας που προσέφερε στη Βιβλιοθήκη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας στη μνήμη του αείμνηστου γυμνασιάρχη Νικολάου Γιαννουκόπουλου σύνολο των τευχών της δεκαπενθήμερης μαθητικής εφημερίδας ΟΙ ΜΑΡΚΙΔΑΙ του Οικοτροφείου Τραμπαντζείου Γυμνασίου Σιατίστης από το τεύχος της 15ης Φεβρουαρίου 1960 μέχρι και το τεύχος της 15ης Ιουλίου 1961.

Η μαθητική αυτή εφημερίδα αποτελεί πολύτιμο απόκτημα διότι εμπλουτίζει το τμήμα τοπικής ιστορίας και λαογραφίας της βιβλιοθήκης του σχολείου κι ακόμα αποτελεί σημαντική ιστορική πηγή της εποχής διότι αποτυπώνει όχι μόνο το παραγόμενο εκπαιδευτικό έργο και τις ποικίλες εκδηλώσεις της σχολικής μονάδας, αλλά και την κοινωνική ζωή στη Σιάτιστα. Παράλληλα εντυπωσιάζει η πλούσια θεματολογία του σημαντικού μαθητικού εντύπου και ο εμπλουτισμός του με φωτογραφικά τεκμήρια.

Θερμές ευχαριστίες στον κ. Μπόντα, ο οποίος συνεχώς συμβάλλει στον εμπλουτισμό του τμήματος τοπικής ιστορίας και λαογραφίας της βιβλιοθήκης της σχολικής μονάδας.