Μικροί εθελοντές, μεγάλες ψυχές

01

Τη χριστουγεννιάτικη έκθεση της δομής εκπαίδευσης και φροντίδας ΑμεΑ «ΟρίΖΩΝΤΑΣ ΚΟΙΝΣΕΠ» στηρίζουν μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας.

Εν όψει των Χριστουγέννων, έρχονται σε επαφή με την έννοια του εθελοντισμού κι ως μικροί εθελοντές, μαθαίνουν να προσφέρουν κάτι με τη θέληση τους, χωρίς να ζητάνε αντάλλαγμα.

Στηρίζουμε τη δομή ΑμεΑ που εδρεύει στη Νεάπολη Βοΐου, του δήμου μας, με χριστουγεννιάτικες κατασκευές από κάτι δικό μας. Με φύλλα από τον πλάτανο της αυλής του σχολείου μας. Οι μικροί εθελοντές – καλλιτέχνες, αφού τα χρωμάτισαν λευκά, ασχοληθήκαν με την τεχνική decoupage, τη ζωγραφική σε χαρτί και τη ζωγραφική με τέμπερες σε ύφασμα. 29 πλατανόφυλλα, 29 «διαφορετικά» χριστουγεννιάτικα στολίδια από τα χέρια των παιδιών, στο πλαίσιο του μαθήματος των Εργαστηρίων δεξιοτήτων, ενότητα «Ενδιαφέρομαι και ενεργώ» (υποενότητα «Εθελοντισμός, διαμεσολάβηση»).

Η δομή επιτελεί τεράστιο κοινωνικό έργο στήριξης ΑμεΑ και των οικογενειών τους. Τα δευτεράκια μας, ως εθελοντές, ανοίγουν γέφυρες και βάζουν το δικό τους χεράκι βοηθείας…

02 03 04

05 06 07 08 09 10 11