ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ

Μια ημέρα γιορτής για τα νήπια του 1ου Νηπιαγωγείου Σιάτιστας «Ιωαννίδειο» οργανώθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο την Τρίτη 24-5-2022, η οποία περιλάμβανε:

  1. Κουκλοθεατρική αφήγηση μιας ιστορίας για την ανεκτικότητα και τον σεβασμό στη  διαφορετικότητα από τα παιδιά της τάξης Ε2, εμπνευσμένη από το βιβλίο το «Κάτι άλλο» των εκδόσεων Πατάκη, η οποία οργανώθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου για την αποφυγή συγχρωτισμού και συνωστισμού σε εσωτερικό χώρο
  2. Επίδειξη των ομαδικών παιχνιδιών  «Γίγαντες», «Αμπάριζα» και «Πυραμίδες» από τα παιδιά της  Γ΄τάξης και παιχνίδι επιδεξιότητας με υλικά γυμναστικής από τα παιδιά του Ολοήμερου
  3. Ένα όμορφο γαλλικό τραγούδι  από τα παιδιά της Α΄τάξης, το οποίο δίδαξε η δασκάλα γαλλικής γλώσσας κ. Χατζηκώστα
  4. Κολατσιό για τα νήπια στην όμορφη πράσινη γωνιά του δημοτικού σχολείου

Τα νήπια, θέλοντας να ευχαριστήσουν τα παιδιά του δημοτικού για την οργάνωση της γιορτής χαράς, δημιούργησαν και χάρισαν δύο μεγάλα εξαιρετικά καλλιτεχνικά έργα με τις ευχές τους για το καλοκαίρι στα παιδιά του δημοτικού.

Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 25-5-2022, οργανώθηκε κοινός περίπατος για τα παιδιά της Α΄τάξης με τα νήπια του 1ου  Νηπιαγωγείου Σιάτιστας  «Ιωαννίδειο» στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία.

DSCN8017

Οι δράσεις αυτές πραγματοποιούνται στα πλαίσια Σχεδίου Δράσης της σχολικής μονάδας με στόχο την ομαλή ένταξη των νηπίων στο δημοτικό σχολείο.