ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ Κ. ΛΑΖΑΡΟ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΠΕΛΕΚΟΝ»

Σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή των εκδηλώσεων ΠΕΛΕΚΟΝ προγραμματίστηκε εικαστικό εργαστήριο στη σχολική μονάδα την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Ε1 και Ε2 με την καθοδήγηση του σημαντικού εικαστικού καλλιτέχνη κ. Λάζαρου Πάντου, με θέμα: «Προσεγγίζοντας το έργο ενός επαναστατικού Δημιουργού».

Τα παιδιά των δύο τμημάτων της Ε΄ τάξης, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αναστάσιος Σπύρου», με τη μεθοδική διδασκαλία του κ. Πάντου, συμμετείχαν στο βιωματικό εργαστήριο με στόχο την κατανόηση του έργου του Πάμπλο Πικάσο και στη συνέχεια, με αφορμή έργα του μεγάλου δημιουργού, δημιούργησαν με ενθουσιασμό τα δικά τους έργα.

Στην εποπτεία των παιδιών βοήθησαν οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των τμημάτων κ. Πορπόρης και κ. Μέντζα, ενώ το βιωματικό εργαστήριο υποστήριξε εθελοντικά και η δασκάλα εικαστικών του σχολείου κ. Σαπνάρα.

Ευχαριστούμε θερμά την οργανωτική επιτροπή των εκδηλώσεων ΠΕΛΕΚΟΝ και ειδικότερα την κ. Λειψιστινού Θεοδώρα για τη συνεργασία με τη σχολική μονάδα και τη διάθεση τελάρων και πινέλων στους μαθητές. Ευχαριστούμε θερμά και τον εικαστικό καλλιτέχνη κ. Λάζαρο Πάντου που πρόθυμα αφιέρωσε αρκετές διδακτικές ώρες για την αισθητική αγωγή των μαθητών της Ε΄τάξης.

Τα έργα των παιδιών εκτέθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΥ του σχολείου στη διάρκεια της Έκθεσης εικαστικών έργων του σχολείου, την οποία επισκέφθηκαν γονείς των μαθητών.