«ΠΕΤΑ ΨΗΛΑ!» Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ

Την Τετάρτη 15-6-2022, τελευταία ημέρα του διδακτικού έτους, στις 10.15 πμ οργανώθηκε για οικείους των παιδιών η εκδήλωση της Στ΄τάξης με τίτλο: «Πέτα ψηλά!» με την επιμέλεια της κ. Κουγιούφα Μαρία, υπεύθυνης δασκάλας του τμήματος.
Καλωσόρισε τους οικείους των παιδιών η δ/ντρια του σχολείου και προλόγισε την εκδήλωση, εξηγώντας στους γονείς τις ενδοπροσωπικές δεξιότητες που προϋποθέτει η συναισθηματική νοημοσύνη για την επιτυχή αντιμετώπιση των δυσκολιών κατά τη μετάβαση των παιδιών στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης και στην πορεία της ζωής τους και την έννοια του «ενεργού» πολίτη κι εξήγησε τους λόγους που η σχολική μονάδα επέλεξε τη μελέτη του έργου του ποιητή Βρεττάκου και τη μελέτη του Επιτάφιου λόγου του Περικλή στα πλαίσια Σχεδίου δράσης με τίτλο: «Αξίες ζωής για την ενδυνάμωση μίας κουλτούρας συνεργασίας».
Στο 1ο μέρος τα παιδιά παρουσίασαν αφιέρωμα στον ποιητή Βρεττάκο και συγκεκριμένα τα ποιήματα: Επιφανής μαρτυρία, Το μεγάλο έργο, Σεμινάριο, Ο Σφυγμός, Μάλωμα και Ο άλλος στρατιώτης, στην ελληνική, στη γαλλική και στην αγγλική γλώσσα. Το αφιέρωμα στον Βρεττάκο, στον ποιητή της αγάπης, του φωτός, της δημιουργικότητας και των αξιών της ζωής οργανώθηκε στα πλαίσια του παραπάνω Σχεδίου Δράσης της σχολικής μονάδας, με αφορμή το έτος Βρεττάκου-30 χρόνια από τον θάνατό του- και για το συγκεκριμένο αφιέρωμα εργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί Κουγιούφα, Χατζηκώστα και Αμπατζίδης.


Στο 2ο μέρος της εκδήλωσης τα παιδιά παρουσίασαν, ως θέατρο αναλογίου, τον Επιτάφιο λόγο του Περικλή, όπως τον διασώζει ο Θουκυδίδης, που αποτελεί έπαινο του δημοκρατικού πολιτεύματος και περιέχει μια πλήρη περιγραφή της επιδιωκόμενης ταυτότητας του «ενεργού» εθελοντή και δημοκράτη πολίτη. Η απόδοση του Επιτάφιου οργανώθηκε στα πλαίσια του παραπάνω Σχεδίου δράσης για την ενδυνάμωση της δημοκρατικής κουλτούρας.


Στο 3ο μέρος έγινε παρουσίαση στίχων και τραγουδιών, ενώ η κ. Κουγιούφα κατευόδωσε τα παιδιά.


Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων χάρισε σε κάθε παιδί αναμνηστικό λεύκωμα φωτογραφιών, ένα αναμνηστικό με μορφή κολλεγιακού καπέλου, από μια ανθισμένη γλάστρα και το σχετικό κέρασμα. Επίσης το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων κάλυψε το κόστος ψηφιακής εγγραφής της εκδήλωσης.

DSCN8409_resizedΕπίσης μία χρηματική προσφορά συμπολίτισσας στα παιδιά την ημέρα του εθίμου των χελιδονισμάτων μετατράπηκε σε άνθη για τα παιδιά, με την επιμέλεια της κ. Κουγιούφα, συμβολίζοντας την αγάπη του Βρεττάκου στα άνθη.
Σκηνικό στα πέτρινα σκαλοπάτια αποτέλεσαν οι μορφές παιδιών της Στ΄τάξης- με πολλές ευχές- για τις οποίες εργάστηκε η δασκάλα εικαστικών του σχολείου κ. Σαπνάρα Ευδοξία. Οι Μορφές αυτές αποτέλεσαν στη συνέχεια μέρος Έκθεσης Εικαστικών Έργων του σχολείου.
Οι τελειόφοιτοι μαθητές και μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ευχαριστούν θερμά το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της σχολικής μονάδας που πρόσφερε πολλή χαρά και τιμή στα παιδιά που αποφοίτησαν φέτος από το σχολείο.