ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την Πέμπτη 3-11-2022 η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσίασε διαδικτυακά εκπαιδευτικό πρόγραμμα και συγκεκριμένα τη μουσική παράσταση «Σεχραζάντ» σε μουσική του Ρώσου συνθέτη Νικολάι Ρίμσκι-Κόρσακοφ σε 500 σχολεία και σε 20.000 μαθητές.

Την υπέροχη μουσική αφήγηση του παραμυθιού παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄τάξης του σχολείου μας, που έγιναν δεκτοί μετά από σχετική υποβολή αιτήματος της σχολικής μονάδας.

Η μουσική παράσταση «Σεχραζάντ» αποτελούσε διασκευή του παραμυθιού της Ανατολής «1000 και 1 νύχτες» και το κεντρικό μήνυμα ήταν πως η προσφορά καλοσύνης και αγάπης μαλακώνει και την πιο σκληρή καρδιά.

Τα παιδιά απόλαυσαν τους 64 μουσικούς της ΚΟΘ που έπαιξαν ζωντανά κλασική μουσική από τις 11.30 έως τις 12.30 κάτω από τη διδασκαλία της μαέστρου Ελένης Παπακυριάκου, ενώ παράλληλα η μουσική παράσταση περιλάμβανε τμήματα αφήγησης και δραματοποίησης.

Επρόκειτο για μια σημαντική αισθητική εμπειρία για τα παιδιά παρακολούθησης παράστασης κλασικής μουσικής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης που οργανώθηκε στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. Ευχαριστούμε θερμά την ΚΟΘ που πρόσφερε τέτοια σημαντική αισθητική εμπειρία στα παιδιά.

DSCN8507