Και φέτος τα «Χελιδονίσματα» στη Σιάτιστα

01

Για έκτη συνεχή χρονιά, με εξαίρεση την άνοιξη του 2020 λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας τραγούδησαν τα «Χελιδονίσματα» σε καταστήματα, ευεργέτες, φορείς και υπηρεσίες του τόπου.

02 03 04 05

Λίγο πριν τις πασχαλινές τους διακοπές, τα παιδιά των τάξεων Ε1΄ και Ε2΄, με συνοδούς τους εκπαιδευτικούς Μαρία Κουγιούφα, Μιχάλη Δούβλο, Γιώργο Αμπατζίδη και Μαρία Χλιαρά, ξεχύθηκαν στους δρόμους για να μοιράσουν χαρά.

Φωνές παιδικές, συνοδεία κιθάρας, φλάουτου και φυσαρμόνικας, γέμισαν το κέντρο της Σιάτιστας και σε πείσμα των καιρών που ζούμε, μαθητές και μαθήτριες έφεραν την άνοιξη, με τον δικό τους τρόπο, μοιράζοντας τα περίπου 200 χελιδόνια, μια δική τους κατασκευή.

06 07

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλο τον κόσμο της Σιάτιστας για τη συγκινητική ανταπόκριση στην προσπάθεια των παιδιών, την περισσή αγάπη, το χειροκρότημα, τις ευχές, τα όμορφα λόγια, τα καλούδια.

Τα «Χελιδονίσματα» δεν είναι απλά μια βόλτα κι ένα τραγούδι. Είναι μια αφορμή για επαφή με την τοπική κοινωνία. Χτίζοντας γέφυρες σχολείου – κοινωνίας, αγάπη δίνεις, αγάπη παίρνεις! Ευχόμαστε κάθε ευκολία και δύναμη στο έργο του καθενός.

Ευχαριστούμε τις μητέρες μαθητών και μαθητριών για τις λήψεις βίντεο και φωτογραφιών.

Επιπλέον, θερμές ευχαριστίες στη Δημοτική Αστυνομία Βοΐου, για τη συνοδεία στα «δύσκολα» σημεία με τα έργα για την υπογειοποίηση των καλωδίων.

Τα Χελιδονίσματα καθιερωμένα πλέον και στη Σιάτιστα! Νότες ανοιξιάτικες από παιδιά του σχολείου μας!

08 09

Για το σχετικό βίντεο – οδοιπορικό στη Σιάτιστα για τα «Χελιδονίσματα», κάντε κλικ εδώ!