ΠΑΖΑΡΙ ΤΗΣ Γ΄ΤΑΞΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ

Μετά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΔΙΑΔΥΜΑ στη σχολική μονάδα, η Γ΄τάξη οργάνωσε με την υπεύθυνη υποστήριξη των γονέων των μαθητών και μαθητριών το 1ο Μικρό Παζάρι ανταλλαγής για επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων. Κάθε παιδί έφερε κάποια αντικείμενα που δεν τα χρειαζόταν και ίσως θα τα πετούσε, μαζί με την υπεύθυνη δήλωση γονέα ότι μπορούσε να τα διαθέσει στο παζάρι. Για παράδειγμα: μικρά μολύβια, αυτοκόλλητα, βραχιολάκια, στέκες για μαλλιά, ξύστρες, παραμύθια, μαρκαδόρους υπογράμμισης κοκ.

Έτσι την Πέμπτη 6-4-2023, την 5η ώρα άνοιξε στην αίθουσα εκδηλώσεων ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΥ της σχολικής μονάδας το παζάρι ανταλλαγής αντικειμένων της Γ΄τάξης και τα παιδιά διαπραγματεύτηκαν με απροσδόκητη σοβαρότητα κάθε συναλλαγή με τους συμμαθητές τους και τις συμμαθήτριές τους. Με τη δράση αυτή τα παιδιά κατανόησαν ότι τα άχρηστα δικά μας αντικείμενα μπορεί να είναι πολύτιμα για τους άλλους και ότι με τέτοιες δράσεις μειώνεται ο όγκος των απορριμμάτων. Με το τέλος του παζαριού κάθε παιδί έλαβε- ως συμβολή του σχολείου στο παζάρι – ένα μικρό σακουλάκι με λίγους βολβούς για καλλιέργεια κι ένα συλλεκτικό καρτ ποστάλ που απεικόνιζε βιτρώ των αρχοντικών της Σιάτιστας.

Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς των παιδιών της Γ΄τάξης για την εμπιστοσύνη και την πρόθυμη συνεργασία.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του παζαριού, που αποδεικνύεται από τον ενθουσιασμό των παιδιών, η σχολική μονάδα θα προχωρήσει, εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον κι από άλλες τάξεις, στην οργάνωση παρόμοιων παζαριών τάξεων, αλλά κυρίως και στην οργάνωση ενός μεγάλου παζαριού ανταλλαγής για επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων στο οποίο θα εμπλακούν αποκλειστικά οι γονείς.