ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΒΟΪΟ

Μετά την επιτυχία του περσινού προγράμματος εκπαιδευτικών περιηγήσεων μαθητών σχολείων στο Άνω Βόιο που υλοποίησε ο Δήμος Βοΐου και φέτος στη διάρκεια του μηνός Μαΐου 2023 υλοποιήθηκαν δύο περιβαλλοντικές – πολιτιστικές διαδρομές μαθητών/τριών στο Βόιο με την οικονομική υποστήριξη του Δήμου Βοΐου.

Την Πέμπτη 18-5-2022 οργανώθηκε για τις τάξεις Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ περιήγηση με μορφωτικούς στόχους στην Εράτυρα, που περιλάμβανε ξενάγηση από τον κ. Φυτάκη Γιώργο στην αξιόλογη Λαογραφική συλλογή της πόλης, επίσκεψη στη Μονή Αγίου Αθανασίου και ξεκούραση στην πλατεία της Εράτυρας. Συνοδοί των παιδιών ήταν αντίστοιχα οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των τάξεων: κ. Χατζή, κ. Τσιώνη, κ. Διαμαντοπούλου και κ. Κύρου, καθώς και η Σχολική νοσηλεύτρια κ. Μπαλάσκα.

Την Τετάρτη 24-5-2023 οργανώθηκε για τις τάξεις-τμήματα Ε΄1, Ε΄2, Στ΄1 και Στ΄2 αντίστοιχη περιήγηση στο Άσκιο που περιλάμβανε ξενάγηση στη Λαογραφική Συλλογή Εράτυρας από την κ. Γκλαβίνα Αθηνά, ξεκούραση στην πλατεία Εράτυρας κι επίσκεψη στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Εράτυρας, χτισμένο το έτος 1844. Στη συνέχεια η περιήγηση περιλάμβανε επίσκεψη στην Επισκοπική Βασιλική Σισανίου, χτισμένη τον 11ο αιώνα κι επίσκεψη στη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου του 17ου αιώνα. Οι περιηγητές ξεκουράστηκαν στη συνέχεια στον ξενώνα «Μύριχο» με την υπέροχη θέα στην τεχνητή λίμνη που σχηματίζει ο παραπόταμος του Αλιάκμονα Μύριχος. Συνοδοί των παιδιών ήταν αντίστοιχα οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των τμημάτων : κ. Κουγιούφα, κ. Δούβλος, κ. Μέντζα και κ. Πορπόρης. Στην εκδρομή συμμετείχε και η διευθύντρια του σχολείου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες,

ο Σύλλογος Γονέων και ο Σύλλογος διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας

ευχαριστούν θερμά τον Δήμο Βοΐου

για το πρόγραμμα εκπαιδευτικών περιηγήσεων χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τα παιδιά στο καταπράσινο Βόιο.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον ιερομόναχο Νικηφόρο, τον ιερέα Φιλόθεο, τον κ. Φυτάκη και την κ. Γκλαβίνα που υποστήριξαν τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό των περιηγήσεων των μαθητών της σχολικής μονάδας.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη Λαογραφική Συλλογή Εράτυρας, τον Άγιο Γεώργιο Εράτυρας και τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σισανίου.