Δράσεις για τη γιορτή σχολικού αθλητισμού

Στα πλαίσια της 10ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και με σύνθημα «Η κίνηση δίνει ζωή» υλοποιήθηκαν στη σχολική μονάδα δράσεις για να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία του ατόμου. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 2 Οκτώβρη 2023 επιδιώχθηκε από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό φυσικής αγωγής κ. Χασιώτη Αθανάσιο μέσω της μετακίνησης όλων των παιδιών της σχολικής μονάδας στους δημοτικούς χώρους άθλησης της περιοχής Αγίου Νεκταρίου, όχι μόνο να αξιοποιηθούν οι δημοτικοί αθλητικοί χώροι και ο πράσινος χώρος του ναού Αγίου Νεκταρίου για παιχνίδι κι αθλοπαιδιές, αλλά να διανυθούν τουλάχιστον 2.023 μέτρα.

Επίσης η ΣΤ΄τάξη την Παρασκευή 30 /9/2023 υλοποίησε την κοινή αθλητική δράση «Τρέχω για το ΕΥ» που πρότεινε η Δ/νση Φυσικής Αγωγής σε συνεργασία με τη ΓΓΑ, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής εβδομάδας αθλητισμού (23-30/9/2023) και του ευρωπαϊκού προγράμματος BEACTIVE της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Για την υλοποίηση της δράσης «Τρέχω για το ευ» τα παιδιά έπρεπε να τρέξουν μια συμβολική διαδρομή. Έτσι από τις εκπαιδευτικούς της Στ΄ τάξης Στέφου και Κουγιούφα σχεδιάστηκε μια συμβολική διαδρομή με στάσεις σε σημαντικά τοπόσημα μέσα στον παραδοσιακό ιστό της πόλης. Στόχος ήταν να συνειδητοποιήσουν τα παιδιά αξίες και υψηλούς στόχους ζωής κι αρετές που εμπεριέχουν το δίφθογγο ευ, όπως ευγένεια, ευαισθητοποίηση, ευσυνειδησία, ευπρέπεια, ευ αγωνίζεσθαι, ευθύνη, ευ ζην, ευτυχία, ευκινησία, ευρωστία, ευημερία, ευεργεσία… Η διαδρομή που επιλέχθηκε για το τρέξιμο των παιδιών περιλάμβανε τις εξής στάσεις με συντομότατες αναφορές στα τοπόσημα: 1. Αρχοντικό Κανατσούλη, 2. Αρχοντικό Μανούση, 3. Ιωαννίδειο νηπιαγωγείο, 4. Προτομή Μανούση στο πάρκο, 5. Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου. Τα παιδιά κατασκεύασαν τις σχετικές αφίσες της αθλητικής δραστηριότητας και τις κατάλληλες ετικέτες για τις μπλούζες τους. Μετά τη δράση τα παιδιά για τη συμμετοχή τους παρέλαβαν τα ανάλογα εικαστικά μετάλλια.

DSCN9338DSCN9295DSCN9302DSCN9307 DSCN9310DSCN9317DSCN9320DSCN9330

Επίσης, στα πλαίσια της γιορτής του σχολικού αθλητισμού, τα παιδιά των τάξεων Ε΄και Στ΄ με την ευθύνη των εκπαιδευτικών των τάξεων Πορπόρη, Κουγιούφα και Στέφου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδικτυακά σε ζωντανή σύνδεση με τον εντυπωσιακό χώρο Αγοράς του ΟΑΚΑ το φετινό Παραολυμπιακό Φεστιβάλ Par-Olympia με σύνθημα Αθλητισμός και Συμπερίληψη (Inclusion in sports) που οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘΑ σε συνεργασία με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, την Τρίτη 3/10/2023. Επιδιωκόμενοι στόχοι μέσα από την επίδειξη παραολυμπιακών αθλημάτων ήταν: η γνωριμία των παιδιών με την ιδέα του Παραολυμπισμού, τα παραολυμπιακά αθλήματα και με παραολυμπιονίκες και ιδιαίτερα η καλλιέργεια της στάσης αποδοχής της ετερότητας, καθώς και η κατανόηση των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ.

DSCN9341DSCN9342DSCN9345