ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Ο Διευθυντής, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και της Στ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας ευχαριστούν θερμά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που κάλυψαν όλα τα έξοδα συμμετοχής των μαθητών της Ε΄ και της Στ΄ τάξεων στην εκπαιδευτική εκδρομή που οργάνωσε το σχολείο στις 25-5-2016 στην Ήπειρο.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές επισκέφθηκαν το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας-Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη στους Μουζακαίους Ιωαννίνων  και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στα «μυθικά παλάτια» του μοναδικού Σπηλαίου Περάματος Ιωαννίνων, στην είσοδο του οποίου έφτασαν με το  τρενάκι του Δήμου. 

  Κατόπιν, τα παιδιά, αφού αγνάντεψαν από  το ύψωμα του λόφου Γκορίτσα την πανοραμική εικόνα της πόλης και της λίμνης των Ιωαννίνων, είχαν την ευκαιρία να διασχίσουν την πόλη και, ακολουθώντας την παραλίμνια οδό με τα τεράστια πλατάνια, να δουν από κοντά τα επιβλητικά τείχη του κάστρου και τη λίμνη Παμβώτιδα με το ξακουστό νησί της.

Στη συνέχεια, προσπερνώντας την περιοχή της Δωδώνης και μπαίνοντας στον νομό Θεσπρωτίας είδαν τα «κάστρα της λευτεριάς», δηλαδή τα βουνά του Σουλίου και κατόπιν την περιοχή της Παραμυθιάς με τον εύφορο κάμπο. Εγκαταλείποντας την Εγνατία οδό στον Βασιλικό, κατευθύνθηκαν προς τον νομό Πρεβέζης, όπου ξεκουράστηκαν στο κοσμοπολίτικο θέρετρο του Ιονίου, τη γραφική Πάργα.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων κάλυψε το κόστος των λεωφορείων και τα εισιτήρια εισόδου όλων των παιδιών στο ιδιωτικό Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας-Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη και στο Σπήλαιο του Περάματος των Ιωαννίνων.

Συνοδοί των παιδιών ήταν οι εκπαιδευτικοί: Στέφου Ζωή, Μέντζα Αγνή, Χατζηζήση Αναστασία, Σαλίκα Ευδοκία και Χατζή Θεολογία.

Την ίδια ημέρα το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων φρόντισε να προσφέρει πικ νικ και παιχνίδι στους μαθητές των μικρών τάξεων του σχολείου.

m%ce%ac%ce%b9%ce%bf%cf%82-2016-004