Αρχείο ημέρας 8 Μαρτίου 2018

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΒΑΡΛΑΜΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ  ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ  ΒΑΡΛΑΜΗ

  Στο Εκκλησιαστικό Μουσείο της Μητρόπολης Σισανίου και Σιατίστης οργανώθηκε περιοδική έκθεση έργων του σημαντικού εικαστικού καλλιτέχνη Ευθυμίου Βαρλάμη, την οποία επισκέφθηκαν  μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου μας.

 Η περιοδική έκθεση περιλαμβάνει σειρά πολλών έργων που φιλοτέχνησε ο καλλιτέχνης στα τέλη της ζωής του με θέμα τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό.

Η έκθεση των εξαιρετικών πινάκων του καλλιτέχνη Βαρλάμη οργανώθηκε από τη Μητρόπολη σε συνδυασμό με την έκθεση για προσκύνημα στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου οστών του Αγίου Λουκά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

 Την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 εφαρμόστηκε πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας στους μαθητές και στις μαθήτριες των τάξεων Α΄1, Α΄2 και Β΄, μετά από γραπτή άδεια των γονέων τους.

 Το πρόγραμμα περιλάμβανε παρουσίαση των κανόνων στοματικής υγιεινής, επίδειξη και εφαρμογή σωστού βουρτσίσματος των δοντιών και έλεγχο της υγείας των δοντιών των μαθητών.

 Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου και το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων ευχαριστούν θερμά την οδοντίατρο κ. Ελένη Θεοδοσιάδου του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας που μεριμνά κάθε χρόνο για έλεγχο της υγείας των δοντιών μαθητών μας και για τις χρήσιμες συμβουλές της  για τη στοματική τους υγιεινή.

 Στο τηλέφωνο 24610352699   γονείς μαθητών μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εξέταση των δοντιών των παιδιών τους, καθώς και για τις σχετικές οδοντιατρικές εργασίες.

75η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΦΑΡΔΥΚΑΜΠΟΥ

75η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΦΑΡΔΥΚΑΜΠΟΥ

 Αντιπροσωπεία μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης της ιστορικής μάχης του Φαρδύκαμπου που οργάνωσε ο Δήμος Βοΐου την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018.

Φέτος συμπληρώθηκαν 75 χρόνια από την 3ήμερη σύγκρουση στις θέσεις Βίγλα και Φαρδύκαμπο με τις  ιταλικές στρατιωτικές δυνάμεις στις 4-6 Μαρτίου 1943, η οποία καταγράφεται πια στην επίσημη ιστορική μνήμη ως κορυφαία πράξη αντίστασης  εναντίον των δυνάμεων κατοχής.

 Στο χώρο του μνημείου, που φιλοτέχνησε ο γλύπτης  Γ. Τσάρας, κατατέθηκαν πολλά στεφάνια από εκπροσώπους αρχών και συλλόγων και τον πανηγυρικό λόγο ανέγνωσε η κ. Βασιλική Τύρνα, τοπική σύμβουλος Σιάτιστας και σχολική τροχονόμος του σχολείου μας.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

 Με αφορμή την κοίμηση του εκπαιδευτικού Στυλιανάκη Εμμανουήλ που εργάστηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας έγινε έκτακτη σύγκληση σε συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου και με Ψήφισμα (Πράξη 16η) της 8ης Φεβρουαρίου 2018 αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:

1. Αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών του σχολείου να παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία,

2. να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς του μεταστάντος και

3. να δεηθεί για την ανάπαυση της ψυχής του εκλιπόντος.