Αρχείο ημέρας 1 Απριλίου 2019

«Η δίκη των δικαστών», ταινία μικρού μήκους

05

     Στο πλαίσιο της εκδήλωσης των μαθητών και μαθητριών της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας με αφορμή την 25η Μαρτίου δημιουργήθηκε κι ένα κομμάτι της ταινίας «Η δίκη των δικαστών».

     1834. Η Ελλάδα πλέον ως νεοσύστατο κράτος προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης  παραδίδει στον Όθωνα την Ελλάδα ελεύθερη και στηρίζει πάνω του τη διακυβέρνηση της χώρας. Οι εξελίξεις συγκλονιστικές. Ο Κολοκοτρώνης οδηγείται σε δίκη κατηγορούμενος για εσχάτη προδοσία. Όμως ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Αθανάσιος Πολυζωίδης, που σημειωτέον είχε προσωπικές και πολιτικές εχθρότητες με τον Κολοκοτρώνη, αρνείται το 1834 να υπογράψει την απόφαση, διαμαρτυρόμενος ότι την θεωρεί άδικη και άτιμη. Η άρνηση αυτή οδηγεί τον ίδιο τον πρόεδρο του δικαστηρίου σε δίκη. Τα λόγια του, συγκλονιστικά?

Προηγήθηκε στην τάξη συζήτηση των μαθητών με τον δάσκαλό τους κ. Μιχάλη Δούβλο πάνω σε εκείνα τα γεγονότα κι έτσι ήρθε η ώρα των γυρισμάτων.

Η καταπληκτική ερμηνεία των παιδιών, οι προσεγμένες ενδυμασίες τους και το κατάλληλο κτίριο μας γύρισαν πολλά χρόνια πίσω. Σ΄ εκείνα τα χρόνια της διχόνοιας τα οποία έχουν να μας διδάξουν την αποφυγή αυτής. Ακόμη, ακούσαμε λόγια επίκαιρα που μας διδάσκουν ήθος και φιλοπατρία.

Κάντε κλικ εδώ για να παρακολουθήσετε την ταινία των παιδιών

«24 + 1 λόγοι που είμαστε περήφανοι ως Έλληνες», ταινία μικρού μήκους

Στιγμιότυπο 1 (25-3-2019 8-18 πμ)

Στο πλαίσιο της διαθεματικής προσέγγισης των ιστορικών γεγονότων του 1821 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης του σχολείου μας με τον δάσκαλό τους κ. Μιχάλη Δούβλο δημιούργησαν μια νέα ταινία μικρού μήκους με τίτλο «24+1 λόγοι που είμαστε περήφανοι ως Έλληνες».

Αρχικά, οι μαθητές και οι μαθήτριες αναζήτησαν λόγους για τους οποίους αισθανόμαστε περήφανοι ως Έλληνες και στη συνέχεια έκαναν τη λήψη γυρισμάτων απέναντι απ΄ το σχολείο, στον αύλειο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου.

Σε μια προσπάθεια διατήρησης του χρέους απέναντι στην πατρίδα, χρέους ειρήνης, το σχολείο πλάθει παιδιά με αγάπη για το έθνος μας μακριά από φανατισμούς και ακρότητες.

Κάντε κλικ εδώ για να παρακολουθήστε την ταινία των μαθητών και μαθητριών της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας.