Αρχείο ημέρας 10 Ιανουαρίου 2020

Ψήφισμα συλλόγου διδασκόντων

Στη Σιάτιστα σήμερα 10 Ιανουαρίου 2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13.45 και στο Γραφείο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας με την είδηση του θανάτου του εκλεκτού επιστήμονα υποστηρικτή-δωρητή του σχολείου Φανούριου Κ. Βώρου, συζύγου της δωρήτριας κ. Θεοδώρας Ζωγράφου-Βώρου συνήλθε σε συνεδρίαση το προσωπικό του Σχολείου. 

Το πλήρες κείμενο της του ψηφίσματος της συνεδρίασης είναι διαθέσιμο στον παρακάτω σύνδεσμο σε μορφή .pdf.

22η Πράξη Ψηφισμα για Βώρο

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΣΙΑΡΙΑ ΜΕ «ΣΙΑΤΙΣΤΙΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ»

01Τα «Σιατιστινά μαγειρέματα» ήταν το θέμα που επέλεξαν τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας για τη φετινή παρέλαση Μπουμπουσαριών που πραγματοποιήθηκε στις 6 Γενάρη του 2020.

Μεταμφιεσμένοι σε μάγειρες αρκετοί από τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας καθώς και αρκετές μητέρες διασκέδασαν και συμμετείχαν πολύ όμορφα σ΄ένα από τα παλιότερα έθιμα της Σιάτιστας.

Χαρακτηριστικές ήταν οι καρτέλες που «στόλιζαν» τα φετινά Μπουμπουσάρια του σχολείου μας: «Έφαγιν τουν ντέρλιγκα», «ξίφουσιν σαν γκαβός», «Μπίτσιν ου μπάτζιους», «Μι πουρδές αυγά δε βάφουντι», «Μκρά δλιευν, τρανά πνουν», «Πέσι πίτα να σι φάου», «Ίδις φαί κάτσι, ίδις ξύλου φεύγα», «Έφκιασαν ένα ζιαφέτ΄», «Μι κούρδσιν» κι άλλες σιατιστινές εκφράσεις σχετικές με το φαγητό. Εκφράσεις που πολύ γέλιο μας προκαλούν, όλες όμως αληθινές!

Άρωμα φαγητού, άρωμα Σιάτιστας στη φετινή παρέλαση με την αξιόλογη πρωτοβουλία των κυριών του Δ.Σ.

Θερμά συγχαρητήρια στις κυρίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, στους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου μας και σε άλλους γονείς για τη συμμετοχή τους στο έθιμο των Μπουμπουσαριών. Η ανάγκη για συνέχιση των εθίμων είναι επιτακτική κι εμείς οφείλουμε να είμαστε υπεύθυνοι απέναντι σε αυτά.

02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13