Αρχείο ημέρας 29 Φεβρουαρίου 2020

Στην Επιτροπή αξιολόγησης του European School Radio

02

     Για πρώτη φορά το European School Radio δίνει την ευκαιρία στα διαγωνιζόμενα σχολεία σε ποσοστό 30% να κρίνουν τις φετινές συμμετοχές στον διαγωνισμό «Καν΄ το ν΄ ακουστεί 2020». Το κάθε συναγωνιζόμενο σχολείο ? τάξη μπορούσε να συμμετέχει στη διαδικασία χωρίς όμως να δίνεται η δυνατότητα να ψηφίσει τη δική του δημιουργία ενώ βαθμολογείται καθαρά το ηχητικό κομμάτι των άλλων συμμετοχών χωρίς να είναι γνωστά τα στοιχεία του κάθε σχολείου.

Θυμίζουμε ότι το φετινό θέμα του διαγωνισμού ραδιοφωνικού μηνύματος ήταν «Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου, αγκαλιάζουμε τη Γη» και η Δ΄ τάξη του σχολείου μας συμμετείχε με τη δημιουργία του ραδιοφωνικού μηνύματος με τίτλο «Τα σκουπίδια θέλουνε ταξίδια».  

Έπειτα από τη δημιουργία τριών δικών τους έργων (βαλίτσα 1940, παζλ Χριστουγέννων, Τα σκουπίδια θέλουνε ταξίδια) τα τεταρτάκια του σχολείου μας με τον δάσκαλό τους κ. Μιχάλη Δούβλο άδραξαν την ευκαιρία να ακούσουν και να αξιολογήσουν εργασίες άλλων σχολείων στη δική μας κατηγορία: «Ραδιοφωνικό μήνυμα – Δημοτικό Σχολείο». Βάζοντας φαντασία, φόρεσαν το καθένα το καπελάκι του, προμηθεύτηκαν τα Φύλλα βαθμολογίας και μετατράπηκαν σε Επιτροπή Αξιολόγησης. Βαθμολογία από το 1 ως το 5 και τα κριτήρια συγκεκριμένα: πρωτοτυπία, περιεχόμενο μηνύματος, τρόπος και ύφος εκφώνησης, μουσική/ηχητική επένδυση, ποιότητα ηχογράφησης και μοντάζ, συνολικός/τελικός αντίκτυπος.

03 04 05

Άλλοι αυστηροί, άλλοι επιεικείς, ο καθένας πάντως με τη δική του κριτική σκέψη η οποία αν μη τι άλλο καλλιεργήθηκε δυνατά. Και πάντα με κουβέντα και τεκμηρίωση της βαθμολογίας που επέλεγαν.

Ήταν μια καλή αφορμή να πάρουμε πληροφορίες σχετικά με το περιβάλλον μέσα από εργασίες άλλων σχολείων ενώ ήρθαμε σε μια πρώτη επαφή με τις έννοιες: αντικειμενικότητα, υποκειμενικότητα, Μ.Ο, κατάταξη αριθμών.

07 08 09

Στο τέλος θέλοντας να ευχαριστήσουμε για την όμορφη εμπειρία βάλαμε από ένα συμβολικό 5άρι στο European School Radio και στο «Καν΄ το ν΄ ακουστεί 2020″ καθώς και σε όλα τα σχολεία (μαθητές και εκπαιδευτικοί) που συμμετείχαν με τις ομολογουμένως εξαιρετικές προσπάθειές τους. Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία σε όλους!

Η πρώτη εφτάδα των ραδιοφωνικών μηνυμάτων με βάση τα δικά μας μάτια κι αυτιά εστάλη στην οργανωτική επιτροπή.

Το σχολείο, καινοτόμο, επιμένει σε δράσεις με στόχο τον ίδιο τον μαθητή.

10