Αρχείο ημέρας 20 Φεβρουαρίου 2020

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΤΗΣ Ε΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Οι 22 μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ τάξης ξεναγήθηκαν την Πέμπτη
13-2-2020  από τον Διευθυντή του Γυμνασίου «Γεώργιος Παπαγεωργίου»  κ.
Μπαλάφα Ιωάννη στην αξιόλογη συλλογή έργων του σπουδαίου καλλιτέχνη του
τόπου μας κ. Ντιο Κωνσταντίνου, η οποία χαρίστηκε από τον καλλιτέχνη
ώστε οι πίνακές του να κοσμήσουν τους διαδρόμους του Γυμνασίου.

MIA EΚΘΕΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

 Οι μικροί μαθητές της Β΄ τάξης με τις δασκάλες τους κ. Μέντζα Αγνή και κ. Τσιώνη Αλεξάνδρα οργάνωσαν την Τετάρτη 19-2-2020 μια όμορφη έκθεση λαϊκής τέχνης με οικογενειακά κειμήλια τα οποία έφεραν τα παιδιά από τα σπίτια τους.

Την έκθεση επισκέφθηκαν με τη σειρά οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου, θαυμάζοντας τα σπάνια αντικείμενα. Επίσης, γονείς, παππούδες και γιαγιάδες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των μαθητών της Β΄ τάξης κι επισκέφθηκαν την έκθεση στις 11.00 πμ, προσφέροντας μεγάλη ικανοποίηση στα παιδιά.

Η έκθεση περιείχε κυρίως αξιόλογα αντικείμενα μεταλλοτεχνίας, ξυλογλυπτικής, υφαντικής καθώς και παλαιά νομίσματα.

ΜΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ Ε΄ ΚΑΙ ΣΤ΄

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Ε΄ και Στ΄ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο Κινηματοθέατρο «Ολύμπιον» της Κοζάνης τη γαλλική ταινία του έτους 2018 «Χωρίς οικογένεια», διάρκειας 105΄, που βασιζόταν στο αντίστοιχο κλασικό μυθιστόρημα του Έκτορα Μαλό.

Η παρακολούθηση της ταινίας προτάθηκε από τον Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής γλώσσας Ν. Κοζάνης και με τη σύμφωνη γνώμη της δασκάλας γαλλικής γλώσσας του σχολείου κ. Χατζηκώστα Χρυσούλας ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου αποφάσισε την επίσκεψη στο Ολύμπιον για τη γνωριμία των παιδιών με ένα έργο ενός σημαντικού γάλλου συγγραφέα και την εξοικείωσή τους με τον γαλλικό κινηματογράφο και τη γαλλική κουλτούρα γενικότερα.

Η κινηματογραφική εμπειρία ενθουσίασε τα 55 παιδιά, κυρίως επειδή επρόκειτο για μια εξαιρετική ταινία με σημαντικούς ηθοποιούς, σκηνικά, τοπία, φωτογραφία και σπουδαία μηνύματα. Τα παιδιά επιβαρύνθηκαν με το κόστος του εισιτηρίου στον κινηματογράφο που ανήλθε στα 4 ευρώ για κάθε παιδί.

Συνοδοί των παιδιών ήταν η δ/ντρια του σχολείου κ. Στέφου Ζωή, οι εκπαιδευτικοί της Στ΄τάξης κ. Πορπόρης Ιωάννης και κ. Κουγιούφα Μαρία, ο εκπαιδευτικός της Ε΄ τάξης κ. Κολισιάνης Θωμάς, η εκπαιδευτικός της γαλλικής γλώσσας κ. Χατζηκώστα Χρυσούλα και η νοσηλεύτρια του σχολείου κ. Μιχοπούλου Δήμητρα.

Η Ε΄ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

Τα παιδιά της Ε΄ τάξης ξεναγήθηκαν από την αρχαιολόγο κ. Άννα Κλημάντου στην Αρχαιολογική Συλλογή Κοζάνης την Παρασκευή 14-2-2020 από τις 9.10 ως τις 10.10 πμ. Γνώρισαν τα εξαιρετικά εκθέματα της συλλογής μεταξύ των οποίων το αρχαιότερο εργαλείο που είναι ο περίφημος χειροπέλεκυς του Παλαιοκάστρου, ηλικίας 100.000 χρόνων! Παρατήρησαν όμως και άλλα σημαντικά εκθέματα όπως την οστέινη χτένα και τους οστέινους αυλούς που χρονολογούνται στη νεολιθική εποχή. Εντύπωση προκάλεσαν τα αντικείμενα μεταλλοτεχνίας όπως τα κοσμήματα, αλλά και οι άφθονες αιχμές των κονταριών. Εντόπισαν μελανόμορφα κι ερυθρόμορφα αγγεία, διάβασαν ονόματα σε επιτύμβιες στήλες και αναγνώρισαν τις θεότητες που λατρεύονταν τότε.

Συνοδοί των παιδιών ήταν η Δ/ντρια του σχολείου κ. Στέφου Ζωή, ο εκπαιδευτικός της τάξης κ. Κολισιάνης Θωμάς και η κ. Χατζηκώστα Χρυσούλα, εκπαιδευτικός της γαλλικής γλώσσας.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Άννα Κλημάντου για την πρόθυμη ανταπόκρισή της στο αίτημα για ξενάγηση των παιδιών στη σπουδαία συλλογή.