ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ

 Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και της Στ΄ τάξης συμμετείχαν στις 10/3/2017 στον 11ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ε΄2 , καθώς και 12 μαθητές και μαθήτριες της Στ΄ τάξης συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών Δημοτικού «Αριστοτέλης» 2017, που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση και το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Επίσης, δύο μαθητές και μία μαθήτρια της Στ΄ τάξης συμμετείχαν φέτος στον Παγκόσμιο διαγωνισμό επιστημονικής έκθεσης «Επιστήμονας του Κασίνι για μια μέρα». Ο διαγωνισμός αυτός δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να προτείνουν στη NASA και στην ESA ποιος πρέπει να είναι ο επόμενος  στόχος προς τον οποίο πρέπει να στραφούν οι κάμερες του διαστημικού σκάφους Cassini για την επόμενη παρατήρησή του. Η ειδική ομάδα της Nasa πρότεινε για φέτος τρεις πιθανούς στόχους. Αυτοί ήταν:  «Οι πίδακες του Εγκέλαδου», «Οι λίμνες του Τιτάνα» και «Το εξάγωνο του Κρόνου». Η μαθήτρια Κ. Γκόλια υποστήριξε με την έκθεσή της τον πρώτο στόχο, ο μαθητής Κ. Μπόραβος τον δεύτερο στόχο και ο μαθητής Κ. Πολύζος τον τρίτο στόχο. Την ευθύνη διοργάνωσης του διαγωνισμού στην Ελλάδα φέρει ο Τομέας Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.