ΚΠΕ Καστοριάς, ΄΄Η άγρια ζωή γύρω μας΄΄

Το ΚΠΕ Καστοριάς, στην Καστοριά επισκέφθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α? και Β? τάξεων για να παρακολουθήσουν το περιβαλλοντικό πρόγραμμα ΄΄Η άγρια ζωή γύρω μας΄΄, την Παρασκευή 1-6-2018, το οποίο απευθύνεται στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία.

 Είχε προηγηθεί προετοιμασία των μαθητών το προηγούμενο διάστημα, σχετική με τη θεματική του προγράμματος καθώς οι δυο τάξεις υλοποιούν στο σχολείο εγκεκριμένο περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο ΄΄Η φύση μέσα στην παιδική λογοτεχνία΄΄. Λίγο μετά την άφιξη και τη γνωριμία με τους υπεύθυνους του ΚΠΕ, με αφόρμηση τις γνώσεις και τις εμπειρίες των παιδιών έγινε συζήτηση για την άγρια ζωή στο λιμναίο οικοσύστημα κι ακολούθησε ενημέρωση. Τα παιδιά ασκήθηκαν στη διάκριση των πιο κοινών ειδών πουλιών της λίμνης με βάση τα μορφολογικά τους χαρακτηριστικά κι ενημερώθηκαν για τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής τους.

Στη συνέχεια μετακινήθηκαν με το λεωφορείο σε παρόχθια περιοχή όπου και είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τα πουλιά με τη χρήση τηλεσκόπιου, να τα αναγνωρίσουν και να συμπληρώσουν φύλλα εργασίας με σύντομες φράσεις, εικόνες και φυσικά υλικά.

Τους μαθητές συνόδευσαν στην εκπαιδευτική τους επίσκεψη η κ. Στέφου Ζωή-Δέσποινα, η κ. Σαμαρά Ζωή, ο κ. Δούβλος Μιχαήλ, η κ. Δελαβερίδου Μαλαματή και ο κ. Ζήζος Παναγιώτης.

Ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτική ομάδα του ΚΠΕ Καστοριάς για την άψογη υλοποίηση του προγράμματος και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που κάλυψε τα έξοδα μετακίνησης των παιδιών.

Η Διευθύντρια του σχολείου, οι συνοδοί εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α? και Β? τάξεων.