Συμμετοχή στον 9ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους «Cinema? διάβασες;»

Στιγμιότυπο 1 (23-11-2018 4-31 μμ)     Ου Βασίλτς δεν του παίρν” απόφασ’. Ούτι η Ρηνούλα. Γι? αυτό αναλαμβάν” δράσ” η Στασιά, γνουστή προυξινήτρα τς παλιάς Σιάτ’στας. Γρήγουρα, στου σπίτ” τ’  Ν’κόλα και τς  Βασίλους. Κι όλα παίρνουν τον δρόμο τους. Ένας γάμος παραδοσιακός με όλα τα έθιμά του, ένας γάμος? από παλιά. Ένας γάμος που ενεργοποιεί μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας της Σιάτιστας.

Με την ταινία «Σιάτιστα: Ένας γάμος από παλιά?» συμμετέχουν τα παιδιά της ΣΤ? τάξης του σχολείου μας στον 9ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους με θέμα «Cinema? Διάβασες;» .

Κάντε κλικ εδώ για να παρακολουθήσετε την ταινία των παιδιών

Με αφορμή το 2018 ? Ευρωπαϊκό έτος πολιτιστικής κληρονομιάς και με εμψυχωτές τον δάσκαλό τους κ. Μιχάλη Δούβλο και τη γυμνάστριά τους κα Χατζηζήση Αναστασία τα παιδιά συμμετέχουν στον διαγωνισμό με την ταινία τους στις κατηγορίες «τεκμηρίωσης» και «Νοιάζομαι και δρω».

Η συγκεκριμένη ταινία μικρού μήκους είναι απόσπασμα του έργου που είχαν δημιουργήσει τα παιδιά κατά το προηγούμενο σχολικό έτος με τίτλο «Σιάτιστα: Ένα ταξίδι σε μια αρχόντισσα».

Τον διαγωνισμό συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας, η Γενική γραμματεία ενημέρωσης κι επικοινωνίας του Υπουργείου ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης, το τμήμα εκπαιδευτικής ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου παιδείας, έρευνας και θρησκευμάτων της Ελλάδας, η ΕΡΤ ΑΕ, και η πρεσβεία της Κυπριακής δημοκρατίας στην Ελλάδα ? μορφωτικό γραφείο ? σπίτι της Κύπρου.

Βασικός σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να γίνουν δημιουργοί, να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης και να αποκτήσουν δεξιότητες οπτικοακουστικής αγωγής. Ακόμη να γίνουν κριτές, μελετητές και ερευνητές του περιβάλλοντός τους και να ευαισθητοποιηθούν ως προς την ανάγκη εξασφάλισης όρων αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους κατοίκους του πλανήτη.

Τα πνευματικά δικαιώματα της ταινίας ανήκουν στο σχολείο μας. Η δημιουργία ταινίας έχει καθαρά εκπαιδευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με εμπορία, διαφήμιση ή προώθηση εμπορικών προϊόντων ή πώληση πάσης φύσεως υλικού.

Ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν με τον τρόπο τους στην προσπάθεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών.