Αρχείο ημέρας 8 Δεκεμβρίου 2015

H κυρά Κακή και οι δώδεκα μήνες

Τα παιδιά της Β΄1 και Β΄2 τάξης με αφορμή το παραμύθι «Η κυρά-Καλή και οι δώδεκα μήνες» που είναι στο μάθημα της Γλώσσας, έγραψαν και εικονογράφησαν την παραλλαγή του παραμυθιού με τίτλο «Η κυρά-Κακή και οι δώδεκα μήνες».


ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ «ΟΧΙ»

 Οι εκπαιδευτικοί της Δ΄ τάξης κ. Κύρου Ηλίας και κ. Διαμαντοπούλου Βασιλική, καθώς και της Γ΄τάξης κ. Νεράντζη Αικατερίνη οργάνωσαν με τους μαθητές τους εκδήλωση-αφιέρωμα στην επέτειο του «ΟΧΙ».

Προηγήθηκε η  ανάγνωση του πρακτικού επιλογής σημαιοφόρων για τα δύο εξάμηνα του σχολικού έτους 2015-16 και η ομιλία του Διευθυντή του σχολείου κ. Φυτάκη Γεωργίου, που εισήγαγε το κοινό (γονείς και μαθητές) στο ιστορικό  πλαίσιο της εθνικής επετείου. Κατόπιν οι μαθητές και οι μαθήτριες παρουσίασαν το χρονικό του έπους, θεατρικά δρώμενα, ποιήματα και τραγούδια.

Υπεύθυνος για τη διδασκαλία και την παρουσίαση των τραγουδιών ήταν ο δάσκαλος της μουσικής κ. Κωνσταντίνος Δημητρίου.

Ακολούθησε κατάθεση στεφανιού από τους μαθητές στο Μνημείο των Ηρώων, ενώ την επόμενη ημέρα, 28η του Οκτώβρη  2015, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Δ΄, Ε΄και Στ΄ συμμετείχαν στην παρέλαση.

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Με αφορμή την 42η επέτειο από την εξέγερση των φοιτητών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο οργανώθηκε εκδήλωση-αφιέρωμα στην αίθουσα τελετών του σχολείου «Αναστάσιος Σπύρου».
Ο Διευθυντής του σχολείου μίλησε στο κοινό (γονείς και μαθητές) για τη σημασία του αγώνα των φοιτητών, το ήθος τους και τα υψηλά ιδανικά τους και ανέγνωσε το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη.
Κατόπιν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης παρουσίασαν ένα μονόπρακτο που αναφερόταν στο ξεσήκωμα των φοιτητών τον Νοέμβριο του 1973, καθώς και σχετικά τραγούδια.
Την εκδήλωση οργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί: Στέφου Ζωή, Κωνσταντίνος Δημητρίου και Κεβρεκίδου Βαρβάρα.

2Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

2Η   ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Την πρώτη Δευτέρα του Οκτώβρη, και συγκεκριμένα στις 6/10/2015 με την ευκαιρία του εορτασμού της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, οργανώθηκαν στην αυλή του σχολείου μας από τις καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Χατζηζήση Αναστασία και κ. Βέτσου Λαμπρινή ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν ανά τάξη και με μεγάλο ενθουσιασμό όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η επίδειξη ασκήσεων επιδεξιότητας από μαθητές και μαθήτριες της  Ε΄ και της Στ΄ τάξης πάνω σε ποδήλατα στο προαύλιο του Γυμνασίου-Λυκείου  ?Γ. Παπαγεωργίου?.

Τέλος, η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού έκλεισε με προβολή -που επιμελήθηκε η κ.Ευδοκία Σαλίκα-μικρών ταινιών με θέμα το Ολυμπιακό Πνεύμα και την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

Στις 3 του Νοέμβρη οι μαθητές του σχολείου μας κατέθεσαν στεφάνι στο Ηρώο στη μνήμη των αγωνιστών που θυσιάστηκαν το έτος 1912 για τη λευτεριά της Σιάτιστας.

Αργότερα αντιπροσωπεία μαθητών με τη συνοδεία εκπαιδευτικών ανέβηκαν στο Γκραντίστι, όπου, αφού προηγήθηκαν τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του λόφου από εκπροσώπους αρχών και συλλόγων στη μνήμη των αγωνιστών που θυσιάστηκαν.

Την 4η του Νοέμβρη 2015 οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Δ΄, Ε΄και Στ΄ συμμετείχαν στη μεγαλοπρεπή παρέλαση μετά από τα τμήματα των απογόνων των Κρητών πολεμιστών.

HALLOWEEN ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ!

HALLOWEEN ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ!

Παιδιά των τάξεων του σχολείου μας ετοίμασαν στα σπίτια τους κολοκύθες που τις έφεραν στο σχολείο για να χαρούν οργανώνοντας με τη βοήθεια της καθηγήτριας αγγλικής γλώσσας του σχολείου μας κυρίας Ευδοκίας Σαλίκα και φέτος το γνωστό βρετανικό έθιμο.

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΖΑΝΗΣ

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΖΑΝΗΣ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄και της Στ΄ τάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδίασε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης στα πλαίσια της συμπαραγωγής με το Θέατρο Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου  της θεατρικής παράστασης: «Ποιος είναι ο δόκτωρ Κόρτσακ;»

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε ώστε να προωθήσει την ανάδειξη του παιδευτικού και του κοινωνικού ρόλου του θεάτρου και πραγματεύεται τα δικαιώματα του παιδιού στο πλαίσιο τους βιωματικής μάθησης.

Στόχος ήταν να δοθούν στον εκπαιδευτικό ευκαιρίες και ιδέες για γόνιμη συζήτηση με τα παιδιά γύρω από θέματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος όπως το προσφυγικό, η αδικία, η καταπίεση, η ανελευθερία.

Το εκπαιδευτικό υλικό ήταν κατατοπιστικό και διαφώτισε εκπαιδευτικούς και παιδιά για το ιστορικό πλαίσιο στο οποίο εξελισσόταν η δράση των ηρώων του θεατρικού έργου, έτσι ώστε παιδιά και εκπαιδευτικοί να απολαύσουν την εξαιρετική παράσταση που παρακολούθησαν  την Παρασκευή  13 Νοεμβρίου 2015 στην αίθουσα τέχνης, η οποία εντυπωσίασε και για τις μοντέρνες σκηνοθετικές τεχνικές.

Το κεντρικό πρόσωπο του θεατρικού έργου ήταν ο Γιάννους Κόρτσακ, ένας  πρωτοπόρος παιδαγωγός, συγγραφέας πολλών επιστημονικών άρθρων και βιβλίων για παιδιά και υποστηρικτής των δικαιωμάτων των παιδιών σε μια εποχή που επικρατούσε ο απόλυτος αυταρχισμός  στις σχέσεις του ενήλικα προς το παιδί.

Συνοδοί  των παιδιών ήταν οι εκπαιδευτικοί: Μέντζα Αγνή, Κουγιούφα Μαρία, Στέφου Ζωή, Γκούμας Γεώργιος και Κεβρεκίδου Βαρβάρα.

Ο Διευθυντής, το διδακτικό προσωπικό, καθώς  και οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄και της Στ΄ τάξης ευχαριστούν θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που κάλυψε οικονομικά τα έξοδα μετακίνησης και παρακολούθησης της θεατρικής παράστασης των παιδιών, ώστε να ωφεληθούν από τη συγκεκριμένη σπουδαία θεατρική εμπειρία.