Αρχείο ημέρας 18 Μαρτίου 2021

ΕΚΘΕΣΗ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΥ»

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι μαθητές/τριες της Β΄τάξης με αφορμή ενότητα του βιβλίου της Γλώσσας για τα Μουσεία οργάνωσαν με την επιμέλεια της υπεύθυνης δασκάλας κ. Χατζή Θεολογίας έκθεση οικογενειακών κειμηλίων που περιλάμβανε κυρίως φέτος κυρίως έργα μεταλλοτεχνίας (σίδερα, ζυγούς, γκιούμια κά), αλλά και ξυλογλυπτικής. Τα εκθέματα τοποθετήθηκαν στην ευρύχωρη αίθουσα εκδηλώσεων «Αναστάσιος Σπύρου», ώστε να μπορούν να τα θαυμάσουν σε διαφορετικές ώρες οι μαθητές/τριες αρκετών τμημάτων του σχολείου μας.

ΔΡΑΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε΄ ΤΑΞΗ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄τάξης με την επιμέλεια της υπεύθυνης εκπαιδευτικού του τμήματος κ. Μαρίας Κουγιούφα οργάνωσαν δράση ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας κατά του φαινομένου της σχολικής βίας και του ενδοσχολικού εκφοβισμού.

Οι μαθητές/τριες, με αφορμή την «Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο» κατασκεύασαν εικαστικά έργα -ως ατομικά πανό- και οργάνωσαν δρώμενο με συνθήματα και τραγούδι για την ευαισθητοποίηση της κοινότητας του σχολείου.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του σχολείου και την παρακολούθησαν από τα πέτρινα σκαλοπάτια ξεχωριστά οι μαθητές/τριες όλων των τμημάτων του σχολείου. Συγκεκριμένα η δράση κοινωνικής ευαισθητοποίησης παρουσιάστηκε την Τρίτη 9 Μαρτίου στα τμήματα Α΄, Β΄, Γ΄1, Γ΄2, Δ΄1 και Δ΄2, ενώ την Τετάρτη 10 Μαρτίου παρουσιάστηκε στην Στ΄τάξη.

Στα πλαίσια συνεργασίας των σχολικών μονάδων του τόπου μας την Παρασκευή 12/3/2021 στις 11.45 η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε και στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου «Γεώργιος Παπαγεωργίου» με θεατές στις κερκίδες τους μαθητές και τις μαθήτριες δύο τμημάτων της Α΄ Γυμνασίου. Ευχαριστούμε θερμά τον Δ/ντή του Γυμνασίου και τους/τις συναδέρφους για την πρόθυμη συνεργασία.

Επίσης ευχαριστούμε τον κ. Τάσο Σαπνάρα που προσέφερε τα πηχάκια των πανό.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως ανά τάξεις πραγματοποιήθηκαν επιπλέον δραστηριότητες (πχ. καλλιτεχνικά έργα) για την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας.

ΤΡΕΙΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΧΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου επιδιώκοντας να χαρίσει χαρά στα παιδιά του σχολείου για την υποδοχή της άνοιξης απέστειλε από ένα ασπροκόκκινο μάρτη σε κάθε παιδί κι επιφύλαξε μικρές εκπλήξεις για την Τσικνοπέμπτη και για τις αποκριές.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄τάξης και ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός του τμήματος κ. Πορπόρης Ιωάννης με προθυμία ανταποκρίθηκαν σε αίτημα της υποψήφιας διδάκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ κ. Πανάτσα Βασιλικής Μαρίας για προαιρετική συμμετοχή σε επιστημονική έρευνα για τις διατροφικές συνήθειες, με τίτλο: «Η ηθική της διατροφής στις ιδέες των μαθητών/τριών δημοτικού: Διδασκαλία για την ηθική ανάπτυξη και καλλιέργεια βιώσιμων προτύπων κατανάλωσης».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες έλαβαν μέρος στην επιστημονική έρευνα μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου που στηρίχθηκε στην υπ΄αριθμ Φ15/137530/ ΑΛ/4428/Δ1/15-1-2021 «΄Εγκριση έρευνας» του ΥΠΑΙΘ. Μάλιστα στη σχετική υπουργική έγκριση προτεινόταν η διενέργεια της επιστημονικής έρευνας στο σχολείο μας. Οπωσδήποτε για την προαιρετική και ανώνυμη συμμετοχή των παιδιών στην έρευνα απαιτήθηκε έγκριση από τους γονείς τους.

Το ερωτηματολόγιο ήταν ηλεκτρονικό και συμπληρώθηκε ατομικά και ανώνυμα από κάθε μαθητή/τρια στο εργαστήριο Η/Υ του σχολείου. Γι΄αυτό οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες έντεκα ατόμων για την ατομική εργασία τους στους υπολογιστές του εργαστηρίου με την εποπτεία και τεχνική υποστήριξη του κ. Πορπόρη.

Εκφράζουμε ικανοποίηση που όλοι οι γονείς υπήρξαν θερμοί υποστηριχτές της διεξαγωγής της επιστημονικής έρευνας στη σχολική μονάδα που έχει εκπαιδευτικούς στόχους κι έδωσαν στα τέκνα τους την ευκαιρία απόκτησης εμπειρίας από τη συμμετοχή τους στην τεχνική επιστημονικής εργασίας.