Αρχείο ημέρας 8 Μαρτίου 2022

Οι γιαγιάδες μας τη φτιάχναν με αλεύρι και νερό

01

Άλλος έβγαλε το πατρόν σε μεγάλο χαρτόνι, άλλη το έκοψε, άλλοι πρόσθεσαν τα υλικά (νερό, αλεύρι, αλάτι), άλλος τα ανακάτεψε, άλλος άνοιξε το ζυμάρι, άλλοι έκοψαν το περίγραμμα με βάση το πατρόν, άλλοι επιμελήθηκαν τα 7 πόδια, άλλος έκανε τον σταυρό για το κεφάλι, άλλοι τα μάτια με γαρίφαλο, στόμα και μύτη δε χρειάζονται, άλλοι έφτιαξαν τα χέρια σε στάση προσευχής, άλλος έβαλε την ποδιά, άλλοι στόλισαν το ρούχο της.

Κι όλα αυτά, με μπόλικο μεράκι από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας και του δασκάλου τους, Μιχάλη Δούβλου, για μια… μεγάλη ομαδική Κυρά Σαρακοστή. Αυτό το ιδιότυπο ημερολόγιο μέτρησης των εβδομάδων μέχρι το Πάσχα.

Ας είναι εύκολος ο αγώνας και καλή Σαρακοστή!

02 03

Η 79η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΒΙΓΛΑΣ-ΦΑΡΔΥΚΑΜΠΟΥ

Την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 οργανώθηκε ο εορτασμός από τον Δήμο Βοΐου και την Τοπική Κοινότητα Σιάτιστας της 79ης Επετείου των Μαχών Βίγλας-Φαρδύκαμπου.

Μετά τη Θεία λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Φαρδυκάμπου και κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια ακολούθησε σχετική ομιλία από τον Διευθυντή του Γενικού Λυκείου Σιάτιστας «Γεώργιος Παπαγεωργίου» κ. Θωμά Θεοδωρόπουλο.

Η σχολική μονάδα εκπροσωπήθηκε από τη σημαιοφόρο Τσανασίδη Βασιλική, τους/τις παραστάτες και τη Δ/ντρια του σχολείου Στέφου Ζωή-Δέσποινα.