Αρχείο ημέρας 21 Απριλίου 2022

ΕΝΑΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΕ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ

Στα πλαίσια υλοποίησης προγράμματος συνεργασίας του δημοτικού σχολείου με το νηπιαγωγείο με στόχο την ομαλή μετάβαση των νηπίων στο δημοτικό οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων και τμημάτων γέμισαν έναν μεγάλο φάκελο με εικαστικές δημιουργίες στέλνοντας πασχαλινές ευχές κι αγάπη στα νήπια του 1ου Νηπιαγωγείου Σιάτιστας. Κάθε τμήμα αποφάσισε για το έργο που θα κατέθετε στον μεγάλο φάκελο αγάπης.

Την Παρασκευή 15-4-2022 δύο μαθητές της Στ΄ μετέφεραν τον φάκελο με τις πασχαλινές ευχές στο Νηπιαγωγείο προσφέροντας μεγάλη χαρά στα νήπια κι έλαβαν εικαστικά έργα με ευχές των νηπίων για τους μαθητές και τις μαθήτριες του δημοτικού σχολείου.

Η έναρξη του συγκεκριμένου προγράμματος δράσεων συνεργασίας είχε ήδη ξεκινήσει με την δημιουργία μιας κατασκευής-μακέτας του 1ου Δημοτικού Σχολείου από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄τάξης, που μια ηλιόλουστη μέρα, παραδόθηκε από τα παιδιά της Α΄τάξης στο νηπιαγωγείο ως πρόταση και πρόσκληση συνεργασίας με το δημοτικό.

Σημείωση: Ήδη τα νήπια έχουν ανταποκριθεί και σε πρόσκληση των μαθητών της Στ΄ τάξης για παρακολούθηση της εκδήλωσης για την επέτειο της Εθνεγερσίας στο δημοτικό σχολείο.]

Ένα γαλλικό πασχαλινό έθιμο: «Το κυνήγι των αυγών» (La chasse aux œufs)

Η εκπαιδευτικός της γαλλικής γλώσσας κ. Χατζηκώστα Χρυσούλα παρουσίασε την Παρασκευή 15-4-2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου «Αναστάσιος Σπύρου» στους μαθητές και στις μαθήτριες των τάξεων Στ΄, Δ1 και Δ2 πασχαλινά έθιμα της Γαλλίας.

Μεταξύ αυτών παρουσίασε και το έθιμο «Φωλιές και το κυνήγι των αυγών». Στη Γαλλία το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου τα παιδιά ετοιμάζουν αχυρένιες φωλιές στους κήπους των σπιτιών τους. Αυτές προορίζονται για τα κουνέλια και τους λαγούς στις οποίες θα φέρουν σοκολατένια αυγά. Τα μικρά παιδιά αφήνουν και καρότα στις φωλιές για την περίπτωση που ο λαγός ή το κουνέλι είναι πεινασμένα.

Η κυρία Χρυσούλα Χατζηκώστα οργάνωσε παιχνίδι κρυμμένων αυγών στο σχολείο, που οι μαθητές του σχολείου με μεγάλο ενθουσιασμό αναζήτησαν στην αυλή του σχολείου.

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ

Μετά από γραπτή πρόσκληση με αριθμό πρωτοκόλλου 7131/7-4-2022 του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Βοΐου εν όψει της εορτής του Πάσχα με θέμα: «Δωρεά τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο», οι μαθητές και οι μαθήτριες και οι οικογένειές τους ανταποκρίθηκαν με πολύ ενθουσιασμό για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, αποδεικνύοντας μεγάλη ευαισθησία, ενσυναίσθηση, συμπόνια κι αλληλεγγύη για τους συνανθρώπους μας. Σε ελάχιστες ημέρες συγκεντρώθηκε αξιόλογη ποσότητα τροφίμων που οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης τακτοποίησαν σε κιβώτια ανά είδος.

Τα τρόφιμα φορτώθηκαν σε όχημα του Δήμου την Τετάρτη 13-4-2022 στις 13.00 κάτω κι από την εποπτεία της κ. Τύπα Ελευθερίας, υπεύθυνης του Κοινωνικού Παντοπωλείου.