Αρχείο ημέρας 5 Δεκεμβρίου 2017

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΜΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΜΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ

02

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας συμμετείχαν στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Βοΐου για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 , στις 7μ.μ. στην πλατεία του Τσιστοπούλειου Διοικητηρίου.

01

Στην αρχή ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Λαμπρόπουλος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στον κόσμο και ευχές για τις γιορτές. Ακολούθησε η φωταγώγηση του δέντρου και στη συνέχεια  η Φιλαρμονική του Δήμου με την καθοδήγηση του δασκάλου μουσικής παρουσίασε γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Κατόπιν  οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης, με την επιμέλεια του εκπαιδευτικού της τάξης κ. Μιχαήλ Δούβλου, παρουσίασαν το «βαθύτερο νόημα της γιορτής των Χριστουγέννων». Με αφορμή τη γιορτή των Χριστουγέννων τα παιδιά διδάχθηκαν αρχές και αξίες του ανθρώπου και έστειλαν τα δικά τους μηνύματα : ΑΓΑΠΗ, ΑΛΗΘΕΙΑ, ΥΠΟΜΟΝΗ, ΕΛΠΙΔΑ. Την παρουσίαση συνόδευσε το τραγούδι «Όπου υπάρχει αγάπη» αποσπώντας θερμά χειροκροτήματα του κοινού.

Η εκδήλωση έκλεισε με παρουσίαση τραγουδιών από το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας. Την όμορφη εκδήλωση παρακολούθησε πολύς κόσμος.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Τετάρτη, όλο το διδακτικό προσωπικό του 1ου Δημοτικού Σχολείου παρακολούθησε την ημερίδα  που οργάνωσε ο Σχολικός Σύμβουλος 5ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας κ. Παπαδέλης Ιωάννης στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης με θέμα: «Τα νέα βιβλία των Θρησκευτικών και η διδασκαλία τους στο Δημοτικό Σχολείο».

Εισηγητές ήταν ο πατήρ Μιχαήλ Κρανιώτης, ο Χριστόφορος Κωντσιόγλου, ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος κι ο Σχολικός Σύμβουλος κ Δ. Πλωμαρίτης.

Το σεμινάριο κρίθηκε αξιόλογο και πολύ χρήσιμο για τους εκπαιδευτικούς γιατί εκφράστηκαν από τους ειδικούς οι τεκμηριωμένες απόψεις τους για το θέμα. Επιπλέον παρουσιάστηκε η εκπαιδευτική πολιτική και φιλοσοφία των νέων βιβλίων για ένα ενταξιακό σχολείο που προωθεί την ειρηνική συνύπαρξη, δίνει έμφαση στο σεβασμό της διαφορετικότητας κι αποκλείει την απομόνωση και γκετοποίηση μειονοτήτων. Παράλληλα εκφράστηκε η εμπιστοσύνη στον εκπαιδευτικό, ο οποίος έχει την ελευθερία και τη  δυνατότητα  άντλησης ποικίλου υλικού μέσα από μεγάλο όγκο εκπαιδευτικών φακέλων στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: http://iep.edu.gr/el/thriskeftika, http://photodentro.edu/lor , καθώς κι από την ιστοσελίδα της κρατικής τηλεόρασης http://webtv.ert.gr.

Τέλος δόθηκε η ευκαιρία να αναπτυχθεί εποικοδομητική συζήτηση μέσα από καλά τεκμηριωμένα επιχειρήματα.